Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή | 15.10.2022 16:00

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» έκαναν ένα ταξίδι με την ΑΡΓΩ!

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι μας ο Σπύρος Παππάς, δικηγόρος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώην Δικαστής Συμβουλίου Επικρατείας και Πρόεδρος της «ΑΡΓΩ-ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ». Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ αποτελούν πρωτοβουλία της ελληνικής παροικίας των Βρυξελλών, των «Αργοναυτών», ενός Δικτύου αλληλεγγύης και υποστήριξης που έχει ως στόχο την καλλιέργεια και τη διάδοση θετικών μηνυμάτων για την Ελλάδα και την ενίσχυση του Ελληνισμού και των αξιών που αντιπροσωπεύει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διακεκριμένοι Έλληνες από τρεις ηπείρους ταξίδεψαν στην Αθήνα για να παραλάβουν από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ 2022, τα οποία αποτελούν πλέον ετήσιο θεσμό.

Κάθε χρόνο από το 2019 βραβεύονται διακεκριμένοι Έλληνες εκτός Ελλάδας, ‘φωτισμένοι φάροι’ του Ελληνισμού ανά την υφήλιο.
«… Ανά την υφήλιο βρίσκεις μια Ελλάδα ακμαία, ανθούσα, μια ιδέα που καρποφορεί ανά τους αιώνες και παραμένει απρόσβλητη και αποτελεί παραδειγματισμό για άλλους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, αλλά και αναγνώριση της συμβολής τους στην ανθρωπότητα και τον Ελληνισμό» ανέφερε ο κ. Πάππας.

Μας μίλησε στην εκπομπή, ο Γιώργος Βικάτος, ο οποίος έλαβε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ. Ο Γιώργος Βικάτος (PhD) είναι Πρόεδρος της ATTRI Orthopaedics. Ένας μηχανικός που σπούδασε ανατομία και ιατρική και έγινε σημαντικός εφευρέτης με τέσσερεις διεθνείς ευρεσιτεχνίες που περιλαμβάνουν την ανάκτηση της σκελετικής λειτουργικότητας έπειτα από σοβαρή ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση. Ο θαυμασμός του για το ανθρώπινο σώμα τον οδήγησε να επικεντρωθεί στον ανθρώπινο σκελετό, το παράδειγμα μιας τέλειας ισορροπημένης μηχανής, και να δώσει λύσεις σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επίσης, στην εκπομπή μίλησε ο Κυριάκος Κυνηγόπουλος, ο οποίος έλαβε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ. Ο Κυριάκος Κυνηγόπουλος, Οινολόγος της BURGUNDIA OENOLOGIE, σύμβουλος σε 11 χώρες, θεωρείται ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους οινολόγους σύμβουλους στον κόσμο. Είναι ο δημιουργός της «ποιοτικής επανάστασης των κρασιών της Βουργουνδίας», δίνοντας το δικό του σχήμα οινοποίησης του Pinot Noir, με αποτέλεσμα από το 1990 και μετά η Βουργουνδία να «αλλάξει» και τα κρασιά της να κερδίσουν σε στυλ και σε ποιότητα.

σχετικα ondemand