Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή Πρόσκληση σε Γεύμα 16-4-2022

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-17:00, η Φωνή της Ελλάδας παρουσιάζει μια νέα εκπομπή με τίτλο «Πρόσκληση σε γεύμα».

Την πρώτη πρόσκληση αποδέχτηκε ο παγκόσμια διακεκριμένος χαρτογράφος εγκεφάλου, καθηγητής Γιώργος Παξινός με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου μυθιστορήματός του «A River Divided».

Γιατί δεν φοιτούν στο Πανεπιστήμιο οι χιμπατζήδες και οι αρουραίοι παρότι ο εγκέφαλός τους δεν διαφέρει από του ανθρώπου;

Ερωτευόμαστε το σύντροφό μας βάση το μέγεθος του καπέλου του;

Ένας ελέφαντας και μια φάλαινα έχουν μεγαλύτερη ευφυία από έναν άνθρωπο;

Αγαπάμε από τα βάθη της καρδιάς μας ή από τα βάθη του μυαλού μας;

Αν θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και όχι μόνο, συντονιστείτε στη Φωνή της Ελλάδας!

Ο Γιώργος Παξινός τελείωσε το γυμνάσιο στην Ιθάκη και ολοκλήρωσε το πτυχίο του στο UC Berkeley και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο McGill. Συγγραφέας του βιβλίου «Ο εγκέφαλος του αρουραίου σε στερεοταξικές συντεταγμένες» το οποίο αποτελεί δημοσίευση της νευροεπιστήμης με τις περισσότερες αναφορές (περισσότερες από 73.000 αναφορές στις 7 εκδόσεις του) και για τρεις δεκαετίες, ήταν το τρίτο βιβλίο με τις περισσότερες αναφορές σε όλη την επιστήμη.

Ο Γιώργος Παξινός έχει εκδώσει άλλα 59 βιβλία για τη δομή του εγκεφάλου των ανθρώπων και των πειραματόζωων και έχει ανακαλύψει περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία. Το πρώτο του μυθιστόρημα «A River Divided», μια κλασική ιστορία οικολογικής φαντασίας για τη φύση, εκδόθηκε το 2021.

Έχει τιμηθεί με τη διάκριση Officer of the Order of Australia”, πήρε μετάλλιο Ramaciotti και βραβείο Humboldt. Είναι μέλος τεσσάρων λόγιων ακαδημιών στην Αυστραλία και ο μόνος Αυστραλός που είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Συμπεριλήφθηκε στους 63 επιστήμονες που εντοπίστηκαν στη μελέτη «1821-2021 – Έλληνες Πρωτοπόροι στην Ιατρική και τις Βιοϊατρικές Επιστήμες», από την ΑΡΙΣΤΕΙΑ και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Τιμήθηκε πρόσφατα ως ένας από τους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ελλάδα των τελευταίων 200 ετών.

Η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» προβάλλει πορτραίτα ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και αναφέρεται σε θέματα επιστήμης, πολιτισμού, γαστρονομίας, τουρισμού. Η πρόσκληση σε γεύμα εκμεταλλεύεται την ατμόσφαιρα ενός υποτιθέμενου γεύματος και ο καλεσμένος ξεκινώντας από μνήμες της παιδικής ηλικίας ξεδιπλώνει τη ζωή του και αφηγείται σημαντικές στιγμές της πορείας του σαν να γευματίζει με ένα καλό του φίλο που έχει να δει καιρό. Το τραπέζι της Κυριακής με την οικογένεια, η έξοδος στην ταβέρνα με φίλους, κάποια τελετή, και όλα αυτά που αξίζει να θυμόμαστε.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

Ακούστε το ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand