ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Μνήμη Γιάννη Φέρτη: «Οργισμένα Νιάτα» του Τζων Όσμπορν


Το Τρίτο Πρόγραμμα την Κυριακή 21.04.24 στις 22:00 τιμά τον σπουδαίο Γιάννη Φέρτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, και «δωρίζει» στους ακροατές μια πολύτιμη στιγμή του Ραδιοφωνικού Θεάτρου, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον αγαπημένο ηθοποιό. Η 2η συνέχεια της «Πριγκηπέσσας Ιζαμπώ» του Α. Τερζάκη, θα μεταδοθεί στις 28 Απριλίου.



Στον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό Γιάννη Φέρτη είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» με αφορμή τον πρόσφατο θάνατό του, στις 14 Απριλίου 2024, μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 86 του χρόνια. Το αφιέρωμα μεταδίδεται εκτάκτως την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στο Τρίτο Πρόγραμμα, ημερομηνία που συμπίπτει με την γενέθλιο ημέρα του χαρισματικού καλλιτέχνη. Γεννημένος στις 21 Απριλίου του 1938, ο ίδιος γελούσε με την ατυχή συγκυρία της υπενθύμισης ενός κατά τα άλλα …ευτυχούς γεγονότος.

Ο Γιάννης Φέρτης έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του πλήθος σημαντικών και αξιομνημόνευτων ερμηνειών, διαγράφοντας μια μεγάλη πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο.
Η εκπομπή «Το Θέατρο τη Κυριακής στο Τρίτο», «δωρίζει» στους ακροατές μια πολύτιμη στιγμή του Ραδιοφωνικού Θεάτρου, με πρωταγωνιστή τον ίδιο , στο έργο του Τζων Όσμπορν «Οργισμένα Νιάτα» (1956). Ένα έργο το οποίο είχε παρουσιαστεί στη θεατρική σκηνή από το θίασο Φέρτη-Ντενίση στο Θέατρο Αθηνά το 1982, σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη.



Την ίδια χρονιά ο Γιάννης Φέρτης ερμηνεύει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ραδιοφωνική μεταφορά του έργου, το οποίο με διαφορετική διανομή, μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Θεατρική Βραδιά» τον Απρίλιο του 1982.


Μετάφραση: Δέσπω Διαμαντίδου
Μουσική Επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου
Τεχνικός ηχογράφησης: Νίκος Χανιώτης
Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης

Στο ρόλο του Τζίμι Πόρτερ ο Γιάννης Φέρτης

Στους άλλους ρόλους ακούγονται οι ηθοποιοί: Μίμης Χρυσομάλλης (Κλιφ), Μίρκα Παπακωνσταντίνου (Άλισον), Μαρία Σκούντζου (Έλενα), Γιώργος Μοσχίδης (συνταγματάρχης Ρέντφερν)

Η προγραμματισμένη μετάδοση του 2ου μέρους του έργου «Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ» του Άγγελου Τερζάκη μεταφέρεται για την Κυριακή 28 Απριλίου 2024.



Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη
Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | www.trito.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ» του  Άγγελου Τερζάκη σε τέσσερις συνέχειες.
Ακούστε το 2ο από τα τέσσερα συνολικά μέρη της θεατρικής διασκευής του μυθιστορήματος του Άγγελου Τερζάκη «Η Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ». Στο Τρίτο Πρόγραμμα, την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου στις δέκα το βράδυ από την εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο».
«Η Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ» του  Άγγελου Τερζάκη σε τέσσερις συνέχειες.
Σε 4 μέρη (14, 21, 28 Απριλίου & την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου) θα μεταδοθεί σε θεατρική διασκευή από την εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» το μυθιστόρημα του Άγγελου Τερζάκη «Η Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ».