ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

«Η Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ» του  Άγγελου Τερζάκη σε τέσσερις συνέχειες.


Σε 4 μέρη (14, 21, 28 Απριλίου & την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου) θα μεταδοθεί σε θεατρική διασκευή από την εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» το μυθιστόρημα του Άγγελου Τερζάκη «Η Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ».



Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, το πιο κλασικό στην κατασκευή κείμενο του Άγγελου Τερζάκη, το οποίο αναπλάθει ζωηρά και πειστικότατα μια μακρινή και διαφορετική εποχή.
Με ιστορικό πλαίσιο την πολυτάραχη εποχή της Φραγκοκρατίας και κύριο πρόσωπο την Ισαβέλλα ή Ιζαμπώ των Βιλλαρδουίνων πρόσωπο ιστορικό, ο συγγραφέας συνθέτει ένα χρονικό ηρωισμού και αγάπης, τον καιρό των τροβαδούρων, των σταυροφόρων, των κουρσάρων και των ιπποτών στην ανάδυση της ψυχής του νέου ελληνισμού το 13ο αιώνα.

Το έργο εκδόθηκε ολοκληρωμένο το 1945, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Ένα κείμενο που άντεξε στο χρόνο και διαβάζεται μέχρι και σήμερα.

Σε διασκευή και ραδιοφωνική προσαρμογή της Ιουλίας Ιατρίδη το έργο μεταφέρθηκε στο Ραδιοφωνικό Θέατρο και μεταδόθηκε πρώτη φορά το 1968 ,στη θρυλική εκπομπή «Το Θέατρο της Τετάρτης», σε τέσσερα μέρη.
Η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» θα μεταδώσει σε συνέχειες και τα τέσσερα μέρη της επικής αυτής ραδιοφωνικής παραγωγής.
Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις δέκα το βράδυ θα μεταδοθεί το πρώτο μέρος, ενώ η σειρά θα ολοκληρωθεί την Κυριακή του Πάσχα, στις 5 Μαΐου.


Μουσική Επιμέλεια: Σοφία Μιχαλίτση
Επιμέλεια ήχων: Δανάη Ευαγγελίου
Ρύθμιση ήχου: Στέφανος Ευαγγελίου
Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης

Ακούγονται οι ηθοποιοί:
Μάκης Ρευματάς (αφηγητής), Γιώργος Τζώρτζης (Νικηφόρος Σγουρός), Δήμος Σταρένιος (Καφούρης), Ρίτα Μουσούρη (Βάγια), Αγνή Βλάχου (Μπιάνκα), Βασίλης Ανδρονίδης (πρεβεδούρος), Σπύρος Ολύμπιος (Ιλλαρίων), Γιάννης Κανδύλας (Ιππότης Τουρνιέ), Νάσος Κεδράκας (ξενοδόχος), Θεόδωρος Έξαρχος (στρατηγός), Δημήτρης Βεάκης (Σγουρομάλλης)

Στους υπόλοιπους ρόλους ακούγονται οι ηθοποιοί: Αλίκη Αλεξανδράκη, Γιώργος Αχείμαστος, Γρηγόρης Τσουμάκης, Γιώργος Ζαχαριάδης, Μιχάλης Μπαλλής, Λουκιανός Ροζάν, Δημήτρης Ντουνάκης, Μανώλης Δεστούνης.



Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη
Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | www.trito.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ» του  Άγγελου Τερζάκη σε τέσσερις συνέχειες.
Ακούστε το 2ο από τα τέσσερα συνολικά μέρη της θεατρικής διασκευής του μυθιστορήματος του Άγγελου Τερζάκη «Η Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ». Στο Τρίτο Πρόγραμμα, την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου στις δέκα το βράδυ από την εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο».
Μνήμη Γιάννη Φέρτη: «Οργισμένα Νιάτα» του Τζων Όσμπορν
Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τον σπουδαίο Γιάννη Φέρτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, και «δωρίζει» στους ακροατές μια πολύτιμη στιγμή του Ραδιοφωνικού Θεάτρου, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον αγαπημένο ηθοποιό. Η 2η συνέχεια της «Πριγκηπέσσας Ιζαμπώ» του Α. Τερζάκη, θα μεταδοθεί στις 28 Απριλίου.