Που Πάει η Μουσική όταν δεν την Ακούμε πια; Μενέλαος Καραμαγγιώλης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Πού πάει η μουσική όταν δεν την ακούμε πια; | Κυριακή 02 Ιουλίου 2023

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

“Μη με ρωτάτε πόσο χρονών είμαι και προτείνω κι εσείς να αρχίσετε να αποφεύγετε τους κάθε λογής επικίνδυνους αριθμούς. Αφεθείτε δημιουργικά στο επερχόμενο· όποιο κι αν είναι” επιμένει ο ήρωας της σημερινής ραδιοφωνικής ταινίας δίνοντας οδηγίες χρήσης και πορείας σε όσους μπερδεύει ο χρόνος κι οι φθορές του. Κι επειδή ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει κανείς είναι να νιώθει διαρκώς αρχάριος, ο ήρωάς μας βρίσκει νέους φίλους που γίνονται η βασική ελπίδα του για να ξαναρχίσει μια ζωή που έμοιαζε να διακόπτεται ξαφνικά κι αμετάκλητα από αποχωρισμούς, από τόκους δανείων, από τις επιθέσεις των φοβισμένων που μπορούν να γίνουν καταστροφικά επικίνδυνοι κι από τις φοβίες των γύρω που καμιά φορά έρχονται και εισβάλουν υπονομευτικά μέσα μας και μας πνίγουν.

“Δεν ξέρω αν οι νέοι μου φίλοι”, συνεχίζει “αριθμητικά υπερτερούν ή αν είναι μια ανίσχυρη μειοψηφία. Ξέρω πως έχουν γίνει οι οδηγοί μου και οι νέοι δάσκαλοί μου, γιατί αυτοσαρκαστικά και κυνικά κατά βάθος πιστεύουν αληθινά σε κάτι, με χιούμορ και με αυτοσαρκασμό. Σε τι; Καταρχήν στον έρωτα. Μην τους λέτε πώς έχουν χάσει το δρόμο και μην τονίζετε πόσο καλύτερα τα κάνατε εσείς κάποτε τα πράγματα. Σκατά τα κάναμε και δεν τους γλιτώσαμε από την κρίση. Απλώς αφουγκραστείτε τους και ακολουθήστε τους. Κι η αγάπη; Ίσως σας μάθουν πώς διεξάγεται αληθινά κι αποτελεσματικά αυτή η περίεργη λέξη. Ναι, το έχω δει να γίνεται”.

Παραγωγή-Παρουσίαση: Μενέλαος Καραμαγγιώλης

σχετικα podcasts