Πινέλα για Χρώματα και Ορχήστρα Γιώργος Μαρκάκης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Πινέλα για χρώματα και Ορχήστρα” με τον Γιώργο Μαρκάκη | 17.06.2024


Sinnoi: Ένα Κουαρτέτο από την Κορέα


Τα ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ στην εκπομπή της Δευτέρας 17.06 (μεσάνυχτα προς Τρίτη εστιάζουν, ανάμεσα σε άλλα στην παραδοσιακή Κορεάτικη Μουσική Sinawi, και το Κορεάτικο Κουαρτέτο Sinnoi, δύο λέξεις που η ηχητική τους συγγένεια έχει την σημασία της…Οι Sinnoi είναι ένα Κορεατικό κουαρτέτο που αποτελείται από τον Wonsool Lee, έναν μπασίστα που έχει μεγάλη παρουσία στην Kορεατική τζαζ σκηνή, τη Bora Kim, η οποία διαθέτει εκτεταμένο φωνητικό μουσικό φάσμα από Gyeonggi minyo (Κορεατικό λαϊκό τραγούδι) και jeongga (κορεατικό παραδοσιακό φωνητικό είδος). Ο Godam, καλλιτέχνη του ηλεκτρονικού ήχο και τον Nayeon Lee, έναν σολίστα του piri και του παραδοσιακού taepyeongso. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός τζαζ, Κορεατικής παραδοσιακής μουσικής και ηλεκτρονικού ήχου δημιουργεί τον ήχο του Sinnoi, ο οποίος είναι πραγματικά πρωτότυπος και εξαιρετικός, «θολώνοντας» τα όρια μεταξύ των διαφόρων ειδών που παρουσιάζουν και ενσωματώνοντας ανόμοια στοιχεία μεταξύ τους.

Το Sinnoi είναι ένα άλλο όνομα του Sinawi, που προέρχεται από τη σαμανιστική μουσική, μια από τις παλαιότερες παραδοσιακές Κορεάτικες μουσικές, και εκτελείται από ένα οργανικό σύνολο. Αυτή η μορφή εστιάζει κυρίως στην επίτευξη αρμονίας μεταξύ των οργάνων με διαφορετικά μουσικά χαρακτηριστικά. Όπως υποδηλώνει το όνομα του συγκροτήματός τους, οι Sinnoi δείχνουν το κύριο ενδιαφέρον τους στην επίδειξη νέων παραλλαγών από τρία διαφορετικά μουσικά συστατικάκορεατική παραδοσιακή μουσική, τζαζ και ηλεκτρονικό ήχο.


INFO:

«Πινέλα για χρώματα και Ορχήστρα»
Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 00.00-01.00
Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | https://www.ertecho.gr/radio/trito/


σχετικα ondemand