Πινέλα για Χρώματα και Ορχήστρα Γιώργος Μαρκάκης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Πινέλα για χρώματα και Ορχήστρα” με τον Γιώργο Μαρκάκη | 06.07.2023

Στα σημερινά πινέλα παρουσιάζουμε μεταξύ άλλων καλλιτεχνών την Ana Carla Maza , η οποία γεννήθηκε στην περιοχή Bahia της Αβάνας από πατέρα Χιλιανό , τον μουσικό Carlos Maza, και μια Κουβανή κιθαρίστα μητέρα, την Mirza Sierra. 

Σε ηλικία 5 ετών, άρχισε να παίζει πιάνο και διδάχθηκε από την αδελφή του περίφημου πιανίστα Chucho Valdés. Οι γονείς της εγκαταστάθηκαν σε ένα μικρό χωριό και ίδρυσαν εκεί ένα μουσικό σχολείο. Ανακαλύπτει τη ρούμπα και τις μουσικές τελετές της santeria*  Ξεκίνησε το βιολοντσέλο σε ηλικία 8 ετών και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή στην Αβάνα όταν ήταν μόλις 10 ετών. Το 2007, η οικογένειά του έφυγε από την Κούβα για την Ισπανία.

Σε ηλικία 13 ετών, άρχισε να δουλεύει με τον πατέρα της  επαγγελματικά . Πέρασε τους πρώτους μουσικούς διαγωνισμούς, έπαιξε μουσική κλασικών συνθετών όπως  Piotr Ilitch Tchaikovsky και Camille Saint-Saëns, ως σολίστ σε συμφωνική ορχήστρα. Και αρχίζει επίσης να τραγουδάει παίζοντας τσέλο.

Μετακόμισε στο Παρίσι το 2012 για να σπουδάσει στο Ωδείο Μουσικής της γαλλικής πρωτεύουσας. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Ανώτερο Κέντρο Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του Παρισιού Boulogne-Billancourt (PSPBB), και στην Σορβόννη, στη συνέχεια ξεκίνησε μια σόλο καριέρα, κάνοντας εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη, συναντώντας τον τσελίστα Vincent Ségal εκείνη την εποχή, ο οποίος την ενθάρρυνε πολύ στο έργο της. 

* Η Santería επίσης γνωστή ως Regla de Ocha, Regla Lucumí ή Lucumí, είναι μια αφρικανική διασπορική θρησκεία που αναπτύχθηκε στην Κούβα στα τέλη του 19ου αιώνα. Προέκυψε μέσα από μια διαδικασία συγκρητισμού μεταξύ της παραδοσιακής Yoruba θρησκείας της Δυτικής Αφρικής, της Καθολικής μορφής του Χριστιανισμού και του Πνευματισμού. 

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9

Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης

Διαδικτυακά: www.ertecho.gr/trito

σχετικα ondemand