Πινέλα για χρώματα και Ορχήστρα Γιώργος Μαρκάκης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Πινέλα για χρώματα και Ορχήστρα με τον Γιώργο Μαρκάκη | 09.08.2022

Tapani Rinne, Teho Majamäki

Τα δύο προηγούμενα άλμπουμ των Φινλανδών μουσικών Tapani Rinne και Teho Majamäki, περιέχουν στοχαστική μουσική ηχογραφημένη σε ακουστικά ενδιαφέρουσες και ατμοσφαιρικές τοποθεσίες – ναούς και σπηλιές στην Ινδία, καθώς και βαθιά μέσα στη χώρα, στις σιδηροδρομικές σήραγγες της μητροπολιτικής περιοχής του Ελσίνκι ! Με το νέο άλμπουμ, οι μουσικοί ήθελαν να περιορίσουν στο ελάχιστο τους εξωτερικούς παράγοντες και να ηχογραφήσουν συνθέσεις σε ελεγχόμενες συνθήκες στούντιο. Τα κομμάτια βασίζονται στα μεταλλικά κρουστά όργανα του Teho και στα ξύλινα πνευστά του Tapan.

Ολα τα έργα, έχουν ως κατεύθυνση έναν ελεύθερο μουσικό διάλογο, στον οποίο τα όρια μεταξύ αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης γίνονται δυσδιάκριτα. Πρόκειται για μια συντονιστική προσπάθεια του σχήματος με σκοπό το άκουσμα που παράγεται από τη δόνηση των μεταλλικών και ξύλινων οργάνων. «Εστιάσαμε, -λένε οι ίδιοι-, στο να αισθανθούμε την αμοιβαία απήχηση των οργάνων και την ευαισθησία του αυτοσχεδιασμού. Μια παρουσία στα σύνορα του οικείου και του άγνωστου». Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Kitee της Ανατολικής Φινλανδίας, κοντά στα ρωσικά σύνορα. Η τοποθεσία και ο τρόπος δουλειάς γέννησαν το όνομα του δίσκου – On The Border.

Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης/ Giorgos Markakis

σχετικα ondemand