Όλα τα Πρωινά του Τρίτου Γιώργος Φλωράκης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Όλα τα πρωινά του Τρίτου” με τον Γιώργο Φλωράκη | 28.03.2024


Πρωινά, Τρίτο, 8.00 και μέρα που είναι σήμερα, αναζητώ μιαν έννοια της ελληνικότητας.

Όπως πάντα, ειδικά όταν τα ζητήματα είναι λεπτά, καταφεύγω στη σκέψη του Μάνου Χατζιδάκι. Τον ακούω να λέει: «Από την ώρα που μας βοηθάει η Ελλάς να γίνουμε άνθρωποι με μια παγκοσμιότητα, πολύ καλώς. Από την ώρα που μας δίδει μια φουστανέλα και μας εμποδίζει να υπάρχουμε με τους άλλους συνανθρώπους, είναι αντιδραστικό. Αν αυτό που λέμε ελληνικό είναι εμπόδιο στο να ενωθούμε με έναν μαύρο, είναι καταδικαστέο. Αν αντιθέτως, αυτό είναι βοηθητικό για να ενωθούμε με τους άλλους, είναι υπέροχο. Η έννοια του ελληνικού για πολλούς ανθρώπους έχει διαφορετική όψη. Εγώ πιστεύω σ’ εκείνη την ελληνικότητα που εξαφανίζει τις διαφορές» .

Δευτέρα 25η ακούμε αποκλειστικά έργα Ελλήνων συνθετών και συγκεκριμένα των Γεώργιου Λαμπελέτ, Κωνσταντίνου Κυδωνιάτη, Μάριου Βάρβογλη, Μανώλη Καλομοίρη, Αιμίλιου Ριάδη και Διονύσιου Λαυράγκα. Αύριο Τρίτη και την Πέμπτη στο πλαίσιο των νέων κυκλοφοριών μας, έχουμε έργα Beethoven, Bruch, Schubert, Rachmaninov και Mendelssohn. Η Τετάρτη και η Παρασκευή φέρνουν μαζί τους μουσική της εποχής του Μπαρόκ, κλασικές, ρομαντικές και μοντέρνες πινελιές, που στέκονται δίπλα σε μινιμαλιστικές και μεταμινιμαλιστικές προσεγγίσεις, σπουδαίους τραγουδοποιούς, αρκετή jazz, ήχους από τον κινηματογράφο και λαϊκή μουσική απ’ όλο τον κόσμο.

Καλές Ακροάσεις!


Παραγωγή-παρουσίαση: Γιώργος Φλωράκης


σχετικα ondemand