Όλα τα Πρωινά του Τρίτου Γιώργος Φλωράκης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Όλα τα πρωινά του Τρίτου” με τον Γιώργο Φλωράκη | 19.02.2024


Πρωινά, Τρίτο, 8.00 και την προηγούμενη εβδομάδα γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. Την περασμένη Τρίτη φιλοξένησα στο στούντιο του Τρίτου Προγράμματος, έναν παραγωγό από καθένα από τα υπόλοιπα δύο μουσικά ραδιόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας: τη Θάλεια Καραμολέγκου από το Kosmos 93.6 και τον Μιχάλη Γελασάκη -μέσω τηλεφώνου, λόγω ασθενείας του- από το 2ο Πρόγραμμα 103.7, εκπομπή που μπορείτε να ακούσετε στο ertecho.

Θυμηθήκαμε την πρώτη μας επαφή με το ραδιόφωνο, μιλήσαμε για τη σχέση που έχουμε μαζί του και μοιραστήκαμε μουσική με μεγάλη ποικιλία. Σε καιρούς εμπορευματοποίησης και μεγάλων ταχυτήτων, δεν είναι καθόλου εύκολο να απαιτείς να είναι το Ραδιόφωνο όπως το αγάπησες μερικές δεκαετίες πριν. Η ασφάλεια που προσφέρει η playlist σε διευθυντές, παραγωγούς και ακροατές είναι εδώ και χρόνια και θα παραμείνει παρούσα, όπως και οι διαφημίσεις κι ας είναι σε πολλές περιπτώσεις ενοχλητικές.

Εδώ στην Ελληνική Ραδιοφωνία, είμαστε πολύ τυχεροί που ως παραγωγοί έχουμε την ελευθερία να ψάχνουμε μόνοι μας τις μουσικές μας και να τις μοιραζόμαστε σχεδόν με τη χαρά ενός παιδιού που ανακαλύπτει τον κόσμο. Την ίδια στιγμή που φροντίζουμε να ανοίγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους μουσικούς ορίζοντες των εκπομπών μας, προσπαθούμε και να μη μετατρέπουμε αυτή την ελευθερία σε ασυδοσία. Για παράδειγμα, όσοι από εμάς κάνουμε εκπομπή σε ζώνες, επαναλαμβάνουμε κάποια κομμάτια, κάποια τραγούδια ή κάποια έργα, επειδή είναι σπουδαία, επειδή τα αγαπάμε αλλά κυρίως επειδή η επανάληψη δημιουργεί ένα είδος οικειότητας με τους ακροατές μας. Μιλώ ειδικά για τους νεότερους σε ηλικία ή τους πιο φρέσκους σε κάποιο μουσικό είδος, που προσπαθούν να μυηθούν μέρα με τη μέρα στο ύφος, τα ονόματα, τα ιδιώματα που αποτελούν τη βάση ενός ολόκληρου νέου κόσμου για εκείνους. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στα Πρωινά του Τρίτου, ένα μουσικό πείραμα που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ψάχνοντας μουσικές, αλλάζοντας μορφές αλλά και διατηρώντας στοιχεία της πειραματικής του διάστασης. Και συνεχίζουμε…

Στην εκπομπή της Τρίτης και της Πέμπτης, στο πνεύμα των νέων κυκλοφοριών μας, ακούμε έργα Mendelssohn, Saint-Saens, Ravel, Scarlatti (Alessandro), Lalo, Hahn και τα δύο concerti για πιάνο του Brahms, ένα σε κάθε εκπομπή. Η σημερινή μέρα, η Τετάρτη και η Παρασκευή φέρνουν μαζί τους μουσική της εποχής του Μπαρόκ, κλασικές, ρομαντικές και μοντέρνες πινελιές, που στέκονται δίπλα σε μινιμαλιστικές και μεταμινιμαλιστικές προσεγγίσεις, σπουδαίους τραγουδοποιούς, ήχους από τον κινηματογράφο και λαϊκή μουσική απ’ όλο τον κόσμο.

Καλές Ακροάσεις!


Παραγωγή-παρουσίαση: Γιώργος Φλωράκης


σχετικα ondemand