Κλασικά… και Άλλα Νίκος Κανελλόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Κλασικά…και άλλα” με τον Νίκο Κανελλόπουλο | 12.05.2024


Κλασικά και …Εξωτικά – 10/10


Φινάλε για τον κύκλο «Κλασικά και …Εξωτικά», μια σειρά 10 ωριαίων εκπομπών, με πάνω από 100 εξωτικές συνθέσεις.

Στην ενότητα που ολοκληρώνεται με αυτήν την εκπομπή παρουσιάστηκαν συνολικά (με αλφαβητική σειρά) 65 συνθέτες με έργα τους που θα μας μεταφέρουν σε τόπους τροπικούς, ανατολίτικους, με τίτλους και θεματολογία oriental, exotique, tropical, arabesque, alla Turca.

Τα «Εξωτικά» ολοκληρώνονται με τις δύο τελευταίες εκπομπές του αφιερώματος. Στη 10η (τελευταία) εκπομπή ακούμε τους συνθέτες (αλφαβητικά): Tárrega, Tchaikovsky, Telemann, Vaughan Williams, Verdi, Weber, ενώ σ’ αυτήν συμπεριλαμβάνονται και τα παραδοσιακά.

Πριν, όμως, από το ξεκίνημα του τελευταίου… εξωτικού αφιερώματος, στέλνουμε τις ευχές μας στις μητέρες όλου του κόσμου με το τραγούδι “Mamma” και τον Luciano Pavarotti.Ο Νίκος Κανελλόπουλος, ραδιοφωνικός παραγωγός με πολυετή εμπειρία μας πληροφορεί πώς για την ακρόαση της δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις στην κλασική (λεγόμενη) μουσική. Τα μόνα απαραίτητα στοιχεία είναι δύο: Η αγάπη για τη μουσική και η επιθυμία να μάθει κανείς περισσότερα. Μέσα από τις εκπομπές αυτές θα αποκαλύπτονται τα μυστικά της μουσικής, οι μικρές και μεγάλες ιστορίες, γνωστών και άγνωστων έργων, γνωστών και άγνωστων συνθετών. Και, προς το τέλος κάθε εκπομπής, θα ακούγονται τα… «άλλα» μουσικά είδη, όπως μιούζικαλ, μουσική του κινηματογράφου -κατά προτίμηση σε συμφωνική μορφή- διασκευές και συγκριτικά ακούσματα.


Παραγωγή-Παρουσίαση: Νίκος Κανελλόπουλος


σχετικα ondemand