Κλασικά… και Άλλα Νίκος Κανελλόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Κλασικά…και άλλα” με τον Νίκο Κανελλόπουλο | 29.10.2023

“Θεωρώ τη σημερινή σημαντική ημέρα για την 37χρονη ραδιοφωνική μου καριέρα, γιατί σαν σήμερα, πριν από έναν ακριβώς χρόνο, ξεκίνησα τη συνεργασία μου με αυτό το ιστορικό ραδιόφωνο. Το 3ο Πρόγραμμα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ελπίζω να έχω ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων του, όσο και στις δικές σας μουσικές προτιμήσεις. Για να σας ευχαριστήσω, ακούστε σήμερα ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα.”

Οι πρεμιέρες του “Don Giovanni” του Μότσαρτ και του «1ου Κοντσέρτου για Βιολί» του Σοστακόβιτς εκτείνουν το μουσικό χρονικό ορίζοντα της εκπομπής από το 1787 ως το 1955. Ακόμη, σας διαβάζω την περίφημη «Διαθήκη του Χαϊλιγκενστάντ», που έγραψε ο Μπετόβεν όταν ανακάλυψε πως έχανε την πολύτιμη ακοή του. Εκτός από το εξωτικό “In a monastery garden” και το θρυλικό “Nessun dorma” με τον Pavarotti, η εκπομπή ολοκληρώνεται με μια ναπολιτάνικη καντσονέτα από τον Franco Corelli.

Ο Νίκος Κανελλόπουλος, ραδιοφωνικός παραγωγός με πολυετή εμπειρία μας πληροφορεί πώς για την ακρόαση της δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις στην κλασική (λεγόμενη) μουσική. Τα μόνα απαραίτητα στοιχεία είναι δύο: Η αγάπη για τη μουσική και η επιθυμία να μάθει κανείς περισσότερα. Μέσα από τις εκπομπές αυτές θα αποκαλύπτονται τα μυστικά της μουσικής, οι μικρές και μεγάλες ιστορίες, γνωστών και άγνωστων έργων, γνωστών και άγνωστων συνθετών. Και, προς το τέλος κάθε εκπομπής, θα ακούγονται τα… «άλλα» μουσικά είδη, όπως μιούζικαλ, μουσική του κινηματογράφου -κατά προτίμηση σε συμφωνική μορφή- διασκευές και συγκριτικά ακούσματα.


Παραγωγή-Παρουσίαση: Νίκος Κανελλόπουλος


σχετικα ondemand