Intercity Θάνος Φουργιώτης
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Intercity” με τον Θάνο Φουργιώτη | 10.01.2024


Όταν η τζαζ …μιλάει: Crooners, παλιοί και νέοι


Η τζαζ λένε είναι μια συλλογική υπόθεση. Παραμένει όμως πάντα και υπόθεση εκείνων που διαθέτουν και μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Των μουσικών δηλαδή εκείνων που μπορούν να ‘’επιβληθούν’’ στους υπόλοιπους και να στρέψουν το σύνολο σε μία συγκεκριμένη μουσική κατεύθυνση. Γιατί όπως και να το κάνουμε πάντα υπάρχει αυτός που λέμε αρχηγός. Αυτός που μπορεί να οδηγήσει και να καθοδηγήσει. Και που μπορεί να κάνει την φωνή του ν’ ακουστεί πιο δυνατά από τις φωνές των υπόλοιπων. Οι φωνητικές του χορδές είναι το ακαταμάχητο όπλο του.

Χάρη σε αυτές και με αυτές δίνει ζωή σε ρομάντζες, σε κρυμμένα συναισθήματα, σε ιστορίες. Και η πιο απλή φράση, ειπωμένη (ή πιο σωστά “τραγουδισμένη”) από τον crooner γίνεται κάτι περισσότερο από τραγούδι: γίνεται ένας στρόβιλος από εικόνες, από συγκινήσεις , από “θέλω”, ́”θέλγω” και από “υπόσχομαι”…

Σήμερα Τετάρτη 10/1/2024 από τις 11 το βραδυ μέχρι τα μεσάνυχτα (και σε δεύτερη μετάδοση την Κυριακή 14/1/2024 από τις 9 ως τις 10 το βράδυ) το Intercity ταξιδεύει στο χρόνο με τις φωνές μερικών ξεχωριστών crooners. Παλιών και νέων.

Από τον Dean Martin, τον Frank Sinatra και τον Sammy Davis jr ως τον Chet Baker, τον Ray Charles και τον Bing Crosby. Κι από τον Fred Astaire, τον Nat King Cole, τον Mel Torme ως τους νεότερους Μichael BubleJamie CullumMario BiondiPeder κ.α. είναι σίγουρο ότι, καθώς τα μουσικά είδη, οι επιρροές και τα πρόσωπα θα ανακατεύονται, η διαδρομή θα είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένη και σίγουρα απολαυστική.


INTERCITY

Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες: εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής, της μουσικής

Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο, μια ταινία, ένα γεγονός ανακατεύουμε ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα, ήχους, μουσική, λόγο και  πάμε ταξίδι  σε παρελθόν, παρόν και μέλλον.


Kείμενα – Παραγωγή – Παρουσίαση: Θάνος Φουργιώτης

Τεχνική επιμέλεια: Κατερίνα Λαπαδάκη


σχετικα ondemand