Η Μούσα του Μιούζικαλ Γιάννης Φίλιας
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Η Μούσα του Musical” με τον Γιάννη Φίλια | 02.11.22

Richard Rodgers: “Carousel”

μέρος B’ (2018)

Wolfgang Amadeus Mozart και Lorenzo Da Ponte.

Giuseppe Verdi και Francesco Maria Piave.

Vincenzo Bellini και Felice Romani.

Giacomo Puccini και Luigi Illica.

Andrew Lloyd Webber και Tim Rice.

Η ιστορία του μουσικού θεάτρου είναι γεμάτη από επιτυχημένα δίδυμα συνθετών και στιχουργών. Ένα από τα πιο πετυχημένα, οι “Rodgers & Hammerstein”. Τι θα μπορούσε να ακολουθήσει – αν όχι να ξεπεράσει – την επιτυχία της “Oklahoma!” του πρώτου τους αριστουργήματος; Οι ίδιοι σίγουρα, δε φαντάζονταν … άλλα ΠΕΝΤΕ αριστουργήματα (το “Carousel”, το “South Pacífic”, ο “Βασιλιάς κι εγώ”, η “Μελωδία της Ευτυχίας”, και η “Σταχτοπούτα”), αλλά και ποιος να τους το’λεγε τότε! Κυρίως, ποιος να τους έλεγε ότι πολύ αργότερα, ο Richard Rodgers θα ομολογούσε σε μια συνέντευξή του πως, η πιο αγαπημένη του μουσική, ήταν αυτή που έγραψε για το “Carousel”.

Ξεκινήσαμε στην προηγούμενή μας εκπομπή τη μουσική μας κούρσα πάνω στα ξύλινα αλογάκια, με μια ζωντανή “ρετρό” ηχογράφηση από το Lincoln Center το 1965. Τα χρόνια κυλάνε και κάποια πράγματα μένουν κλασικά. Έτσι, το δικό της πάταγο έκανε η αναβίωση του musical το 2018 στο Broadway και η πολυαναμενόμενη εμφάνιση – ανάμεσα στα υπόλοιπα εξαίρετα μέλη του cast- της σοπράνο Renée Fleming στον κεντρικό ρόλο της Julie Jordan. Αυτή την Τετάρτη 2 Νοέμβρη λοιπόν, θα απολαύσουμε τη σύγχρονη εκδοχή ενός vintage αριστουργήματος.

Παραγωγή – παρουσίαση: Γιάννης Φίλιας / Yannis Filias

σχετικα ondemand