Η Εποχή των Εικόνων στο Τρίτο Κατερίνα Ζαχαροπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Η εποχή των Εικόνων στο Τρίτο” με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου | 02.03.2024


Καλεσμένη η ιστορικός και επιμελήτρια τέχνης Μαρία – Θάλεια Καρρά



Ένας νέος κύκλος της εκπομπής «Η Εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που επιμελείται και παρουσιάζει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου και μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις επτά το απόγευμα, ξεκινά στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Την Μαρία-Θάλεια Καρρά, ιστορικό και επιμελήτρια τέχνης συναντά η Κατερίνα Ζαχαροπούλου για την «ανάγνωση» ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος εγχειρήματος που ξεκίνησε στην Αθήνα ιδρύοντας τον χώρο πολιτισμού «Ταύρος» στην ομώνυμη περιοχή.

Το 2004 συνίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Locus Athens”, ο οποίος είχε για χρόνια μετατρέψει απροσδόκητες γωνιές της Αθήνας σε προσωρινό, αναπάντεχο θέατρο για πρωτοποριακές περφόρμανς και δράσεις καλλιτεχνών. Ακολούθησε ο χώρος πολιτισμού στον Ταύρο, που φέρει το όνομα της γειτονιάς: “Tavros”.

Εξηγεί την επιλογή της λέγοντας ότι είναι μία από τις λίγες περιοχές του κέντρου που έχει ακόμη χαμηλά κτίσματα, μεγάλες αδόμητες εκτάσεις και μια αληθινή αίσθηση γειτονιάς ενώ αναφέρεται σε σημαντικές εκθέσεις-φιλοξενίες καλλιτεχνών στον χώρο, σε έργα που γεννήθηκαν λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τη γειτονιά όσο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με τις αποχρώσεις των φωνών, των λαών και των κοινοτήτων που την κατοικούν.


Παραγωγή-Παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου


σχετικα ondemand