Η Εποχή των Εικόνων στο Τρίτο Κατερίνα Ζαχαροπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Η εποχή των Εικόνων στο Τρίτο” με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου | 24.02.2024


Καλεσμένη η γλύπτρια Νανά Σαχίνη



Ένας νέος κύκλος της εκπομπής «Η Εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που επιμελείται και παρουσιάζει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου και μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις επτά το απόγευμα, ξεκινά στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Στην πρώτη εκπομπή του νέου κύκλου, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συνομιλεί με την γλύπτρια Νανά Σαχίνη για το σύνολο του έργου της που κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην έννοια της σύγχρονης γλυπτικής. Η Νανά Σαχίνη δίνει ερμηνείες βγαλμένες από την προσωπική αναζήτηση ταυτότητας και παράδοξων υλικών παρμένων από ένα μεγάλο εύρος ποιοτήτων. Μιλά για το πώς συνδυάζει και επαναδιαμορφώνει υλικά ευρήματα και γλυπτικές φόρμες, ενώ συχνά εντάσσει το ίδιο της το σώμα μέσα στο έργο.

Το έργο της Σαχίνη ανακαλεί το «τύλιγμα» και την κάλυψη μορφών από την ιστορία της τέχνης: την απεικόνιση τελετών, τις πτυχώσεις των υφασμάτων της γλυπτικής στο μπαρόκ, ενώ το παιχνίδι με την ελευθερία των κανόνων του, αλλά και μιας πειθαρχίας που οδηγεί στην τελική μορφή των έργων της γίνεται εμφανές μέσα από σειρά ανατροπών και απροσδόκητων ιστοριών. Ένας κόσμος θραυσμάτων, ευρημάτων του σύγχρονου πολιτισμού και ανασύστασης της πράξης της γλυπτικής αποκαλύπτεται μέσα από τον λόγο και τις αποφάσεις της να υπηρετεί φαντασιακές καταστάσεις με ρίζες στον πραγματικό και συχνά, αθέατο κόσμο.


Παραγωγή-Παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου


σχετικα ondemand