Εγνατία Οδός Γιώργος Ντόβολος
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Εγνατία Οδός” με τον Γεώργιο Ντόβολο | 25.05.2024


Ιρλανδία: Η Παιδική Χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πατρικίου στο Δουβλίνο – 1/2


Σε μία άκρη της Ευρώπης με μακρά ιστορία σκληρών (και) θρησκευτικών αντιπαραθέσεων μας ταξιδεύει το Σαββατοκύριακο αυτό ο Γιώργος Ντόβολος σε ένα δίπτυχο αφιέρωμα στο πλαίσιο της εκπομπής «Εγνατία Οδός» στο Τρίτο Πρόγραμμα.



Η παιδική χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πατρικίου στο Δουβλίνο συνεχίζει στις μέρες μία μακραίωνη ιστορία. Από το έτος 1432 οπότε και ανάγεται η ίδρυση της από τον τότε αρχιεπίσκοπο Δουβλίνου Richard Talbot μέχρι σήμερα έχει συνεχή παρουσία τόσο εντός όσο και εκτός του ιερού ναού. Μοναδική εξαίρεση σ’ αυτή την αδιάλειπτη παρουσία αποτέλεσαν τα ταραγμένα χρόνια της Μεταρρύθμισης οπότε η χορωδία έπαψε να λειτουργεί.



Η χορωδία συνοδεύεται με το παραδοσιακό εκκλησιαστικό όργανο, ωστόσο πολλές φορές ερμηνεύει το ρεπερτόριο της και a capella  θυμίζοντας μας παλαιότερες εποχές. Στην επίσημη ιστοσελίδα της χορωδίας διαβάζουμε «Το να γίνεις χορωδός του Καθεδρικού Ναού ανοίγει έναν κόσμο συναρπαστικών ευκαιριών και παραστάσεων: τακτικές εκπομπές, συναυλίες, ηχογραφήσεις και περιοδείες Ένας γονιός που εμπιστεύτηκε το παιδί του στην χορωδία έγραψε: «Ένα σπουδαίο σχολείο πράγματι, μουσικά αριστοκρατικό, με την καλύτερη πειθαρχία και βάση που χρειάζεται ένα παιδί για τη ζωή.»



Καλή ακρόαση!


Ερευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Ντόβολος
Επιμέλεια Ήχου: Κατερίνα Λαπαδάκη


σχετικα ondemand