Αναζητώντας την Κυρία με τη Στρυχνίνη Χρίστος Παπαγεωργίου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Αναζητώντας την Κυρία με τη στρυχνίνη” με τον Χρίστο Παπαγεωργίου | 28.05.2024


Μιχάλης Παούρης: Ένας Βιρτουόζος του Μπουζουκιού στο Τρίτο Πρόγραμμα


Μια αντισυμβατική συνέντευξη του διεθνώς βραβευμένου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και της κιθάρας στην εκπομπή «Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη» του Τρίτου Προγράμματος και τον Χρίστο Παπαγεωργίου


Μιχάλης Παούρης

Μια αλλιώτικη και με ενδιαφέρον ιδιαίτερου αισθητικού φάσματος εκπομπή από το Τρίτο Πρόγραμμα υπόσχεται ο Χρίστος Παπαγεωργίου παίζοντας αυτή τη φορά στην «άλλη πλευρά» της έντεχνης κλασικής μουσικής.
Την Τρίτη 28 Μαΐου στη μία το μεσημέρι στο πλαίσιο της εκπομπής «Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη» συναντά τον κορυφαίο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και της κιθάρας Μιχάλη Παούρη.
Ο Μιχάλης Παούρης με πολυάριθμες διακρίσεις στο ενεργητικό του, από την πρώιμη παιδική του ηλικία προκαλεί τον θαυμασμό κοινού και συναδέλφων κάθε μουσικού είδους και κατηγορίας. Πάνω από δύο δεκαετίες πορεύεται αδιάλειπτα στην αιχμή της δεξιοτεχνίας χτίζοντας ένα εντελώς ξεχωριστό, μοναδικό και πρωτότυπο καλλιτεχνικό προφίλ.



Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του Al Di Meola:
«Ο Μιχαήλ Παούρης είναι μια ταπεινή ιδιοφυΐα! Είναι επίσης ο πιο γρήγορος παίκτης στον πλανήτη Γη! Έχει μια τεχνική που δεν έχω ξαναδεί! Είναι Φαινόμενο!».



Ο κορυφαίος μουσικός παίζει ζωντανά για τούς ακροατές του Τρίτου και περιγράφει την καλλιτεχνική του πορεία, συνομιλώντας και ενίοτε συμπράττοντας με τον Χρίστο Παπαγεωργίου, στο ιστορικό πιάνο του Μάνου Χατζιδάκι, πάνω σε απρόοπτες μουσικές επιλογές.

Μια ζωντανή και διαφορετική ραδιοφωνική εκπομπή, από το Τρίτο Πρόγραμμα.


Χρίστος Παπαγεωργίου

Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου



σχετικα ondemand