Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Ηλεία 2030 – Η Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο” – ο Γεν. Διευθυντής της διαΝΕΟσις, Διονύσης Νικολάου στη “Φωνή της Ελλάδας”

Με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο με τίτλο “Ηλεία 2030 – Η Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο”, το οποίο διοργάνωσε ο οργανισμός έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις, την Τετάρτη 20 Ιουλίου στην Αρχαία Ολυμπία, φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις, Διονύσης Νικολάου.

Το αναπτυξιακό αυτό συνέδριο αποτέλεσε την συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν στις 7 Ιουνίου 2022 ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο κ. Νικολάου, με σκοπό τη συμβολή της διαΝΕΟσις στον σχεδιασμό της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, η οποία επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, με στόχο τη δρομολόγηση της περιοχής σε μία πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, το συνέδριο αποτέλεσε την εναρκτήρια διοργάνωση της προσπάθειας που θα γίνει για την εκπόνηση μιας ολιστικής αναπτυξιακής μελέτης για την περιφερειακή ενότητα Ηλείας, η οποία ως στόχο θα έχει να αναδείξει και να αξιοποιήσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

“Η Αρχαία Ολυμπία, η Ηλεία και η ευρύτερη περιοχή είναι ένας ευλογημένος τόπος. Έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχει τοπία απείρου κάλλους, είναι στενά συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και την ύπαρξη της χώρας μας, είναι η γενέτειρα του Ολυμπισμού, του πνεύματος, της αλληλεγγύης και μας θλίβει αφάνταστα όταν αυτή η περιοχή κινδυνεύει να μείνει πίσω, να μην έχει τα αναγκαία συστατικά της ανάπτυξης για τη σύγχρονη εποχή και να μην αποτελεί έναν πόλο έλξης για όλο τον ελληνισμό, ακόμα όμως και για τους ξένους, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η Ολυμπία είναι πατρίδα κάθε πολιτισμένου ανθρώπου”, δήλωσε ο κ. Νικολάου σημειώνοντας πως “αυτό ήταν ένα βασικό κίνητρο για να κάνουμε κάτι και να δούμε πως μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση”.

σχετικα podcasts