Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο δικηγόρος και εκπρόσωπος της Accademia Constantiniana, Παν. Γκούσκος, στη «Φωνή της Ελλάδας»

Στις πρωτοβουλίες της Academia Constantiniana η οποία με έδρα τη Ρώμη προωθεί την ανάδειξη της Βυζαντινής ιστορίας και τη σύνδεση της με τη Δύση, αναφέρθηκε ο δικηγόρος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας κ. Παναγιώτης Γκούσκος, μιλώντας σήμερα στη «Φωνή της Ελλάδας» και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο.

Ο κ. Γκούσκος αναφέρθηκε στο έργο και τον σκοπό της Ακαδημίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Αλέξιος – Άγγελος Κομνηνός, απευθείας απόγονος της γνωστής Βυζαντινής δυναστείας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού μονοπατιού που ακολούθησε η μεταφορά των θεμελίων της εκκλησίας Γεννήσεως της Θεοτόκου από τα Ιεροσόλυμα μέσω Κύπρου και Ελλάδας στο Λορέτο της Ιταλίας, όπου και υπάρχει ο ομώνυμος ναός που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές απ’ όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γκούσκο, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Ρώμη, συγκεκριμένες δράσεις, εκδηλώσεις και συναντήσεις με στόχο την ανάδειξη του συγκεκριμένου μονοπατιού.

Παράλληλα επεσήμανε τη σύνδεση της Πάτμου ως νησί της Αποκάλυψης με ιστορικό δήμο(Grottaferrata) της ιταλικής πρωτεύουσας, ως ένα ακόμη σημείο σύνδεσης ανάμεσα στον βυζαντινό και τον δυτικό πολιτισμό.

σχετικα podcasts