Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ν. Νίτσας, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Στο κύμα φυγής Ελλήνων γιατρών στο εξωτερικό, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαος Νίτσας, ο οποίος ήταν καλεσμένος σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο.
Επικαλούμενος στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ο κ. Νίτσας έκανε λόγο για είκοσι χιλιάδες, νέους κυρίως, Έλληνες γιατρούς, οι οποίοι ζουν και εργάζονται εκτός Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΙΣΘ θέλοντας να αναδείξει το θέμα, δημιούργησε ένα βίντεο στο οποίο δίνεται ο λόγος σε νέους γιατρούς που μιλούν για τους λόγους για τους οποίους φεύγουν στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων είναι οι λίστες αναμονής για την ειδικότητα, οι κακές υποδομές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα κενά σε προσωπικό που υπάρχουν στα νοσοκομεία και οι χαμηλές αποδοχές.

Ο κ. Νίτσας τόνισε ότι  η πολιτεία πρέπει να  συγκρατήσει άμεσα το κύμα φυγής κυρίως των νέων γιατρών, σημειώνοντας πως έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση τα οποία όμως δεν αρκούν. 

Παράλληλα, ανέφερε πως το συγκεκριμένο θέμα το έχει θέσει ο ΙΣΘ, τόσο στον πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ, όσο και στην ηγεσία του υπουργείου υγείας, ζητώντας να δοθούν κίνητρα, τόσο στους νέους γιατρούς για να επιστρέψουν, όσο και στους ήδη υπηρετούντες γιατρούς στην Ελλάδα για να μην φύγουν.

σχετικα podcasts