Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Θ. Ψαλτοπούλου: “Χωρίς μάσκες η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία”

Χωρίς μάσκες θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία σύμφωνα με την Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η οποία φιλοξενήθηκε σήμερα στη “Φωνή της Ελλάδας”.

Μιλώντας στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο, η κ. Ψαλτοπούλου ανέφερε πως υπάρχει μία ευρεία αποκλιμάκωση της επιδημικής έκρηξης που προκάλεσε το καλοκαίρι η παραλλαγή Όμικρον, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι αρκετά καλή.

Όπως σημείωσε, η χρήση μάσκας στα σχολεία θα είναι προαιρετική, ενώ αν νοσήσει κάποιος από το οικογενειακό περιβάλλον ή υπάρχουν συμπτώματα, θα εφαρμόζεται ειδικό πρωτόκολλο. Επισήμανε, ωστόσο, πως θα γίνεται επαναξιολόγηση της κατάστασης κάθε 1-2 εβδομάδες.

“Έχουμε έναν πληθυσμό ο οποίος είτε έχει εμβολιαστεί, είτε έχει νοσήσει, είτε και τα δύο μαζί και σ΄ αυτό περιλαμβάνεται και ο παιδικός και ο εφηβικός πληθυσμός, επομένως πηγαίνουμε με ασφάλεια στα σχολεία”, τόνισε η κ. Ψαλτοπούλου, συμπληρώνοντας πως όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη και στην Αμερική, η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

σχετικα podcasts