Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου, Καίτη Αλεξοπούλου, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο φιλοξενήθηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, η πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου, Καίτη Αλεξοπούλου.

Η κ. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στην παρουσίαση του ετήσιου δίγλωσσου περιοδικού “Αντίποδες”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Όπως είπε, το περιοδικό φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και στη μνήμη των ανθρώπων που έζησαν το δράμα εκείνης της εποχής,  ενώ η εκδήλωση, εκτός από την παρουσίαση του περιοδικού, θα περιλαμβάνει, επίσης, ομιλίες, οπτικοακουστικές παρουσιάσεις οι οποίες θα αναφέρονται στη Μικρασιατική Καταστροφή, έκθεση αντικειμένων και αυθεντικές ενδυμασίες των Ελλήνων της Μ. Ασίας, παιδική έκθεση ζωγραφικής, ζωντανή μουσική αποκλειστικά από τη Μικρά Ασία, καθώς και εδέσματα από την Πολίτικη κουζίνα.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση φωτογραφιών, οικογενειακών ή προσωπικών, ανθρώπων που γεννήθηκαν στη Μικρά Ασία. Πρόκειται για φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν από ομογενείς της Αυστραλίας με μικρασιατική καταγωγήέπειτα από κάλεσμα του Ελληνοαυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου. 

σχετικα podcasts