Άκου! η Παράσταση Αρχίζει!
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Αέρας” του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Ακούστε το έργο «Αέρας» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία της Νατάσας Ζαγκλή.
Μέσα σε διάχυτη δυσαρέσκεια της μιας για την άλλη, οι δύο αδερφές Έντα και Νόρα, από καιρό αποξενωμένες, συναντιούνται στο σπίτι πάνω στην θάλασσα ενώ ο αέρας λυσσομανά. Η κουβέντα τους εκτυλίσσεται διαπερνώντας το πυκνό σύμπαν μιας ολόκληρης ζωής μιας οικογένειας που άφησε πίσω της θέματα άλυτα, τραύματα και κακές μνήμες. Ως το τέρμα οι ισορροπίες είναι ασταθείς, επικίνδυνες και η αναμέτρηση στερείται αγάπης ακόμη και στις προσπάθειες να ανασυρθεί έστω και για μια στιγμή.

Η σκηνοθέτις Νατάσα Ζαγκλή σημειώνει για το έργο: Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης με μια χαρακτηριστική λεπτότητα, ακρίβεια και με έναν ουσιώδη, ποιοτικό λόγο δημιούργησε έναν κόσμο που θα μπορούσε να στροβιλίζεται αυτάρκης εις το διηνεκές. Το θεατρικό του αριστοτέχνημα έχει «μπεκετικές» δυναμικές, με ασταμάτητες γλυκόπικρες εναλλαγές, επίμονο σχόλιο στην ματαιότητα. Πώς παγιδεύονται οι άνθρωποι στις σχέσεις συγγένειας; Mόνο τέλος το αναπόφευκτο του θανάτου, και αυτό με την ελαφρότητα που περιέχει η άρση του ξεκινήματος μιας νέας ιστορίας.

Παίζουν οι ηθοποιοί (Ονοματεπώνυμο και ρόλος):
Ράνια Οικονομίδου/Έντα, Μάνια Παπαδημητρίου/Νόρα, Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης/Αφηγητής
Άλλοι συντελεστές: Γιώργος Πούλιος


Το έργο μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το Δεύτερο Πρόγραμμα τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 σε επιμέλεια Σιδερή Πρίντεζη και ήταν το έργο της σεζόν για το Δεύτερο Πρόγραμμα.