Άκου! η Παράσταση Αρχίζει!
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Η Λούσυ Πέρλα ξανά κοντά σας” του Άκη Δήμου

H Λούσυ Πέρλα είναι μια λαϊκή τραγουδίστρια που ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πίστα. Αποφασίζει να αφηγηθεί τις ιστορίες της αλλά και τη μεγάλη πίστη της στις (αμφισβητούμενες) φωνητικές ικανότητές της, μπροστά σε ένα δημοσιογραφικό μαγνητόφωνο.

Έτσι ξεκινά το έργο του Άκη Δήμου, «Η Λούσυ Πέρλα ξανά κοντά σας», που ακούμε σε ραδιοφωνική μεταφορά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Σκουρλέτης. Δραματολόγος της παράστασης είναι ο Γιώργος Παπαδάκης, τη μουσική υπογράφει η Χαρούλα Τσαλπαρά, ενώ το ρόλο της Λούσυ Πέρλα ερμηνεύει η Μαρία Πανουργιά.

Η ωραία και μοιραία Λούσυ ξετυλίγει το νήμα της αστραφτερής, μέχρι τύφλωσης, καριέρας της, από το ξεκίνημά της σε ένα talent show ως τα λαϊκά μαγαζιά της επαρχίας, μέχρι την εκούσια απομόνωσή της στη βίλα ενός εμπόρου μαρμαροπλακιδίων.

Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σκουρλέτης σημειώνει για την παράσταση: πρωταγωνιστής πάντα, στα λόγια και στα τραγούδια της, το ανθρώπινο πάθος, ο έρωτας αλλά και η φιλοδοξία, η Λούσυ μιλάει με χιούμορ αλλά και συγχρόνως με μια γλυκόπικρη αίσθηση για την πολύπαθη φύση των καλλιτεχνών. Μέσα από την camp αισθητική που τη διακατέχει, το σαρκασμό και την ειρωνεία, καυτηριάζει την πραγματικότητα της ελληνικής showbiz και λέει αλήθειες για συναισθήματα που κανείς δεν τόλμησε να αρθρώσει.


Το έργο μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 σε επιμέλεια Σιδερή Πρίντεζη και Νίκου Αϊβαλή