Άκου! η Παράσταση Αρχίζει!
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Ίσια Δικαιώματα” της Μαρίας Τσιμά

Ακούστε το έργο της Μαρίας Τσιμά «Ίσια Δικαιώματα» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μιχαήλ ειδικά δραματοποιημένο για το ραδιόφωνο.

Επτά γυναίκες, επτά αφηγήσεις, επτά εξομολογήσεις ζωής. Κοινός στοιχείο το πέρασμα από τη μία πατρίδα στην άλλη. Πέρασμα που έγινε με αρκετές στερήσεις, πολλή μοναξιά, αλλά αστείρευτη αγάπη και όρεξη για ζωή.

Η σκηνοθέτις γράφει για την παράσταση:

«Σε μια εποχή που η κοινωνική απομόνωση επιβάλλεται για λόγους υγείας, η φράση «κανένας μόνος, καμία μόνη» έρχεται να συμπληρώσει τα λόγια της Κριστέλας, που λέει: «μόνος γίνεται κανένας». Η μετανάστευση, η φτώχια, η γυναικοκτονία, η μοναξιά, η έλλειψη ασφάλειας και ο ρατσισμός είναι ένα κράμα κοινωνικών προβλημάτων που εντέχνως αποτυπώνονται στα Ίσια Δικαιώματα και αποτελούν για μένα κινητήριο δύναμη να δοθεί φωνή σε αυτές τις ηρωίδες, να ζωντανέψουν και να ακουστούν στο ελληνικό ραδιόφωνο σε μια εποχή που τα προβλήματα αυτά απαιτούν, ευαισθητοποίηση των πολιτών και άμεσες λύσεις.»

Συγγραφέας: Μαρία Τσιμά

Σκηνοθέτης: Μαρία Μιχαήλ

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Τσιμά (Νατάσσα/Λιθουανία), Χριστίνα Μαξούρη (Οξάνα/Ρωσία), Λήδα Πρωτοψάλτη (Τοντόρκα/Βουλγαρία), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Κριστέλα/Αλβανία), Ζαχαρούλα Οικονόμου (Μαρίνα/Γεωργία), Μαρία Κεχαγιόγλου (Λορέτα/Σιέρα Λεόνε), Στέλλα Γκίκα (Κλάρα/Πολωνία).


Το έργο μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 σε επιμέλεια Σιδερή Πρίντεζη και Νίκου Αϊβαλή