Άκου! η Παράσταση Αρχίζει!
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Στη χώρα Ίψεν” του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Ακούμε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Στη χώρα Ίψεν», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Ένας ηθοποιός που έπαιξε τον πάστορα Μάντερς στους Βρυκόλακες του Ιψεν, αμέσως μετά την τελευταία παράσταση του έργου, δεν φεύγει απ’ το θέατρο, αλλά μένει και τριγυρνά μέσα στα άδεια σκηνικά και κουβεντιάζει με τον παράξενο νυχτοφύλακα. Ταυτισμένος με το ρόλο του, επιχειρεί να ανακαλύψει όλα όσα δεν ειπώθηκαν στο έργο, την αλήθεια των σχέσεων και ποια θα ήταν η τροπή της ιστορίας, αν η αλήθεια δεν είχε ειπωθεί. Ο Καμπανέλλης γοητευμένος από τον κόσμο του Ίψεν, ονόμασε αυτό το μονόπρακτο «Στη  χώρα Ίψεν», σα να πρόκειται για μια μεγάλη και μαγευτική χώρα.

Η σκηνοθέτης της παράστασης, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου σημειώνει για το έργο: Μια εν θεάτρω σπουδή στο ιψενικό έργο, με τη διεισδυτική  ματιά του πάντα «σύγχρονού μας» Καμπανέλλη, το απρόβλεπτο χιούμορ του και τη διακριτή του σάτιρα. Και ένας απολογισμός για τις επιλογές μας, τα κοινωνικά πρόσωπα και προσωπεία που καθορίζουν τη ζωή μας.

Παίζου οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Γενατάς, Νίκος Σταματόπουλος, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Ευγενία Αποστόλου, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Κωνσταντίνος Φάμης.

Συνθέτρια Μουσικής: Μαρία Βουμβάκη
Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Βουδικλάρης
Δραματουργική επεξεργασία Μαριάννα Παπάκη


Το έργο μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το Δεύτερο Πρόγραμμα τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, λίγες μόλις μέρες μετά τη συμπλήρωση 11 χρόνων από το θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη (29.03.2011) σε επιμέλεια Σιδερή Πρίντεζη