Άκου! η Παράσταση Αρχίζει!
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Να Πεθάνει ο Χάρος” του Θωμά Κοροβίνη

Ακούμε το τελευταίο και μέχρι πρόσφατα ανέκδοτο έργο του Θωμά Κοροβίνη, «Να Πεθάνει ο Χάρος», μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, νοσταλγία αλλά και μουσική, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Πιατά.

Δύο μεσήλικοι φίλοι, ο Θωμάς και ο Πάνος, συναντώνται στον Λυκαβηττό για να θυμηθούν τα παλιά. Πίνουν το ουζάκι τους στο καφενείο και συζητούν με χιούμορ και σαρκασμό για όλα τα «μεγάλα της ζωής», αλλά και για προσωπικές στιγμές, φίλους, δασκάλους και έρωτες. Το διάλογό τους συνοδεύουν ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια που λειτουργούν σαν ένα γλυκόπικρο σχόλιο για το θάνατο.

Ο σκηνοθέτης και εκ των πρωταγωνιστών Δημήτρης Πιατάς, σημειώνει για την παράσταση: η ραδιοφωνική μας αναπαράσταση φέρει χιούμορ, νοσταλγία και μνήμες παλιού ραδιοφωνικού θεάτρου: χρήση φυσικών ήχων, πουλιά, τζιτζίκια, γαβγίσματα, τζινγκλ, ποτήρια, περπατήματα… Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον «εκλεπτυσμένο λαϊκό πρωτογονισμό» του Θωμά Κοροβίνη, που θελήσαμε να τονίσουμε με μουσικές αναφορές σε αυθεντικά ρεμπέτικα και λαϊκά του Μεσοπολέμου. Πρόθεσή μας είναι να εικονοποιήσουμε ηχητικά το κείμενο και να… ξορκίσουμε το Χάρο!

Παίζουν:

Δημήτρης Πιατάς (Θωμάς), Θωμάς Κοροβίνης (Πάνος), Ιωάννα Βικτωρία Πιατά (Γκαρσόνα)

Μουσική επιμέλεια και βοηθός σκηνοθέτη η Ιωάννα Βικτωρία Πιατά

Ηχοληψία ο Κώστας Μπουντούρης


Το έργο μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, την Καθαρή Δευτέρα 07 Μαρτίου 2022 σε επιμέλεια Σιδερή Πρίντεζη και Νίκου Αϊβαλή