Άκου! η Παράσταση Αρχίζει!
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Το Τραγούδι της Φλέρυς” του Δημήτρη Οικονόμου

Ακούμε μια από τις πιο καταξιωμένες και αγαπημένες τραγουδίστριες, η Τάνια Τσανακλίδου να επιστρατεύει αυτή τη φορά το θεατρικό της τάλαντο για να υποδυθεί τη Φλέρυ Νταντωνάκη σε ένα πρωτότυπο μονόλογο, που υπογράφει ο Δημήτρης Οικονόμου.

 «Το Τραγούδι της Φλέρυς», σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη  βρίσκει τη σπουδαία τραγουδίστρια και μούσα του Μάνου Χατζιδάκι σε μια ιδιαίτερη στιγμή: Το 1985 η Δήμητρα Γαλάνη καλεί τη Φλέρυ Νταντωνάκη να τραγουδήσουν μαζί σε μια συναυλία στη Ρωμαϊκή Αγορά. Το καλλιτεχνικό γεγονός παίρνει τεράστιες διαστάσεις κι ο κόσμος είναι τόσος πολύς που παρακολουθεί τη συναυλία έξω από τις πύλες.

Λίγο πριν την έναρξη η Φλέρυ παθαίνει μια κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει κάποια ώρα μόνη της προσπαθώντας να συνέλθει και να βρει το κουράγιο που χρειάζεται για να ξαναεμφανιστεί μπροστά στο κοινό που την υποδέχθηκε με αγάπη και ενθουσιασμό.

Πως ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Ποιες ήταν οι σταθερές της; Με αυτά τα δραματικά λεπτά, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της μεγάλης τραγουδίστριας καταπιάνεται το θεατρικό έργο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο οποίος γράφει για το έργο: «Το κοινό δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά οι γονείς και εμείς ένα μικρό, ανυπεράσπιστο παιδί μπροστά τους» Ίσως να έχει δίκιο. Πάντως λέει την αλήθεια. Την αλήθεια της. Όπως όλοι οι «τρελοί»… Στην περίπτωσή της βέβαια το παιδί είναι ένα θαύμα και η τρέλα της έρχεται από το φεγγάρι.

Ναι, για τη Φλέρυ μιλάμε. Για «το τραγούδι της»… Μέσα από το εξαιρετικό κείμενο του Δημήτρη Οικονόμου, τα πλήκτρα του Αντώνη Παπακωνσταντίνου και την αισθαντική φωνή της Τάνιας Τσανακλίδου.

Κι ο ήχος του Μάνου Χατζιδάκι πάντα «ανεπανάληπτος», όπως χαρακτήριζε και ο ίδιος ο συνθέτης τη φωνής της.

Μια φωνή που μπορεί να ελευθερώνει την καρδιά μας.

Παίζουν: Τάνια Τσανακλίδου (Φλέρυ Νταντωνάκη)

Συνθέτης: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Η ηχογράφηση έγινε από τον Θοδωρή Μουστάκα στο studio Power Media Productions.


Το έργο μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 σε επιμέλεια Σιδερή Πρίντεζη