ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

27Ιον2020 Τα Μήλα των Εσπερίδων, παρουσιάζουν τον κύκλο “Kαι εκ γυναικός τα κρείττω!” Καλεσμένες στο studio του Τρίτου η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη, παρουσιάζουν το ηχογράφημα Greek Muse

Τα Μήλα των Εσπερίδων παρουσιάζουν τον κύκλο « Και εκ γυναικός τα κρείττω» με έργα γυναικών που συνθέτουν ή ερμηνεύουν μουσική και έργα εμπνευσμένα από τις γυναίκες.

Σάββατο 27.6.2020 στις 11.00 πμ, σε απ’ευθείας μετάδοση, καλεσμένες στο studio του Τρίτου η σοπράνο Myrsini Margariti Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Effie Agrafioti Έφη Αγραφιώτη, παρουσιάζουν το ηχογράφημα Greek Muse με τραγούδια που συνέθεσαν Ελληνίδες, ή ελληνικής καταγωγής μουσικοί.

Από την Κλεονίκη Γενναδίου η οποία γεννήθηκε στη Βρετανία το 1830, ως τις μουσικούς της εποχής μας Λένα Πλάτωνος και Βασιλική Φιλιππαίου (Ελλάδα) και την Linda Kouvaras (Αυστραλία).
Στην ηχογράφηση περιλαμβάνονται επίσης συνθέσεις της Ρένας Κυριακού, της Λίλας Λαλαούνη, της Ιρμας Κολάσση, της Βίβιεν Λαμπελέτ (θυγατέρας του Ναπολέοντα Λαμπελέτ), της Ελένης Λάμαρη, της Ελένης Λαμπίρη, της Mario-Foscarina Damaskino, της Rodica Soutzo, της Mansi Barberis, της Maria Taban-Chefaliadi και της Μαρίας Καλογρίδου.
Μια διαδρομή στον χώρο και στον χρόνο μέσα από ένα υλικό σπάνιο και άγνωστο, που φωτίζει τη συνθετική δημιουργικότητα των γυναικών και αφουγκράζεται τη δική τους φωνή.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και κατά τόπους συχνότητες.

Διαδικτυακά: https://webradio.ert.gr/trito/

σχετικα podcasts

Όττω τις Έραται Μια ελεύθερη περιήγηση στον χώρο και στον χρόνο της μουσικής. 9.1.2022 Συνθέσεις του Θανάση Δρίτσα από τον κύκλο «Αναζήτηση του τέλειου γαλάζιου» και μικρή παρουσίαση του βιβλίου του «Πανδημιολόγιον, Homo Novus Epidemicus» με υπότιτλο «Σχέδια και κείμενα του Μέτα -Ανθρώπου». Ludwig van Beethoven Bagatelles έργο 126, με σολίστ τον Μάριο Παντελιάδη. Jacques Loussier Tableaux venitiens Παραγωγή-παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη