ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

«To Πράσινο Καπέλλο» του Γεωργίου Αθάνα (Γεωργίου Αθανασιάδη-Νόβα)


Με τη φωνή του Νικήτα Τσακίρογλου στον κεντρικό ρόλο, και Αφηγητή τον Κώστα Καστανά, πλαισιωμένους από αγαπημένους πρωταγωνιστές – ανάμεσά τους ο Γιώργος Γεωγλερής, η Χρυσούλα Διαβάτη η Καίτη Λαμπροπούλου και η Ίλια Λιβυκού – η νέα σειρά από το Ραδιοφωνικό Αρχείο της ΕΡΤ, μεταδίδεται από την Τετάρτη 8 Μαΐου κάθε απόγευμα στις 18:30 στο Τρίτο Πρόγραμμα.


Το μυθιστόρημα «Το Πράσινο Καπέλλο» του Γεωργίου Αθάνα, (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του πολιτικού και ακαδημαϊκού Γεωργίου Αθανασιάδη-Νόβα), σε θεατρική διασκευή, είναι η επιλογή της εκπομπής «Σειρές Ραδιοφώνου στο Τρίτο» που θα μεταδίδεται σε συνέχειες από την Τετάρτη 8 Μαΐου, καθημερινά στις έξι και μισή το απόγευμα στο Τρίτο Πρόγραμμα.



Το έργο γράφτηκε το 1917 και δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα «Ακρόπολις» το 1918. Διασκευάστηκε για το ραδιόφωνο από τον Χρήστο Αντωνιάδη και μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Θεατρικές Σειρές Β΄ Προγράμματος» σε σκηνοθεσία Αλκη Ζερβού, τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 1978 με τη συμμετοχή σπουδαίων ηθοποιών της ελληνικής θεατρικής σκηνής.

«… έτσι διαλέξανε το πράσινο καπέλο. Το πιο μεγάλο απ΄όλα.! Είχε έναν τεπέ ψηλό σαν πύργο, μιαν αιγκρέττα σα φτερά ανεμόμυλου. Γύρω- γύρω στον τεπέ όλα τα λουλούδια της γης και απάνω στο μπορ, δυο τσαμπιά σταφύλια αγουροπράσινα. Τρία,-τέσσερα κεράσια κατακόκκινα και λίγα άνθη μυγδαλιάς…» (απόσπασμα)



Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 15 εικοσάλεπτα επεισόδια.

Μουσική Επιμέλεια: Μύρτα Πολύζου
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά
Τεχνική επιμέλεια: Γρηγόρης Γίγας, Στέλιος Απόστολος
Ραδιοσκηνοθεσία: Άλκης Ζερβός

Στο ρόλο του Παυλή Κoυμούζα ο Νικήτας Τσακίρογλου,
Αφηγητής ο Κώστας Καστανάς.

Ακούγονται οι ηθοποιοί:
Γιώργος Γεωγλερής, Ιλιάς Λαμπρίδου, Ξένια Ζερβού, Καίτη Λαμπροπούλου, Αλέξης Σταυράκης, Γιώργος Σαπανίδης, Ρίτα Σακιώτου, Χρυσούλα Διαβάτη, Νατάσσα Τσακαρισιάνου, Σοφία Μαρία Πειρουνάκη, Δήμητρα Δημητριάδου, Γιώργος Γεωργίου, Γιώργος Σαλάχας, Λάζαρος Ανδρέου, Τάκης Βουλαλάς, Ίλια Λιβυκού, Ράνια Οικονομίδου, Γεωργία Μηλιώτη.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη


Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | www.trito.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ