Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

31Μαΐ2019 “Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου” Roderick Beaton – Καθηγητής, κάτοχος για τρεις δεκαετίες της Έδρας Κοραή Βυζαντινής και Νεοελληνικής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Βασιλικό Κολέγιο (King’s College) του Λονδίνου.

Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου
Παραγωγή-παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη
Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, στις 9 το βράδυ. 
Roderick  Beaton
Καθηγητής, κάτοχος για τρεις δεκαετίες της Έδρας  Κοραή Βυζαντινής και Νεοελληνικής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Βασιλικό Κολέγιο (King’s College) του Λονδίνου.

Λάτρης της Ελλάδας και βαθύς γνώστης της ελληνικής ιστορίας και λογοτεχνίας αλλά και του ελληνικού πολιτισμού, έχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα πάνω σε αυτά τα θέματα, για τα οποία μίλησε στη Τζουλιέττα Καρόρη. 
Ο ίδιος επέλεξε και τη μουσική που ακούγεται στην εκπομπή. 
Μια Νέα Πατρίδα έξω από το Παράθυρό μου  
Μια σειρά συνεντεύξεων με Έλληνες των τεχνών και των γραμμάτων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και που συνθέτουν ένα φωτεινό και αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας. 

Αλλά και με ξένους που γνώρισαν , ταξίδεψαν και αγάπησαν την Ελλάδα και την έκαναν μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό τους. Μεταδίδεται την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα από τις συχνότητες του Τρίτου και το Διαδίκτυο webradio.ert.gr/trito. Ο  τίτλος της εκπομπής είναι από το βιβλίο του Θοθωρή Καλλιφατίδη που ζει και εργάζεται στη Σουηδία  και τον οποίο παραχώρησε γενναιόδωρα για την εκπομπή. Το σήμα είναι το Meeting With A Friend.του συνθέτη από την Λετονία Georgs Pelēcis.

σχετικα podcasts