Η Γωνία του Συλλέκτη Θεόδωρος Λούστας
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Η γωνία του συλλέκτη” με τον Θεόδωρο Λούστα | 04.01.2023

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ “Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ” ΤΟΥ PYOTR ILYICH TCHAIKOVSKY (ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ)

Το λιμπρέτο του Ivan Vsevolozhsky βασίζεται στο ομότιτλο παραμύθι του Γάλλου λογοτέχνη και λαογράφου, Charles Perrault. Το παραμύθι τυπώθηκε το 1697, στη συλλογή με γενικό τίτλο Ιστορίες και παραμύθια μιας προηγούμενης εποχής και υπότιτλο Ιστορίες της μητέρας μου της χήνας. Τα διηγήματα – γραμμένα για τη διασκέδαση των παιδιών του Perrault – έφεραν στη λογοτεχνία τη μόδα των παραμυθιών. Η συλλογή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη Σταχτοπούτα, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Παπουτσωμένο γάτο και τον Κοντορεβιθούλη.

“…Στην τρίτη πράξη δεσπόζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο παλάτι, για τους γάμους του πρίγκιπα Désiré και της πριγκίπισσας Αυγής, κόρης του βασιλικού ζεύγους. Ο τελετάρχης οδηγεί τους προσκεκλημένους ευγενείς και τους αυλικούς, για να χαιρετήσουν τον βασιλιά και τη βασίλισσα. Καταφθάνουν τέσσερεις νεράιδες: είναι η ασημένια νεράιδα, η χρυσή νεράιδα, η ζαφειρένια νεράιδα, καθώς και η διαμαντένια νεράιδα. Κατόπιν εισέρχονται ήρωες παραμυθιών: ο παπουτσωμένος γάτος με τη λευκή γάτα, η Σταχτοπούτα με τον πρίγκιπα Fortuné, o Κυανοπώγων με την πριγκίπισσα Florine, η κοκκινοσκουφίτσα με τον λύκο, καθώς και ο κοντορεβιθούλης, μαζί με τα αδέλφια του και τον δράκο…”

Την Ακαδημαϊκή Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Σοβιετικής Ένωσης διευθύνει ο Yevgeny Svetlanov, από δισκογραφική εργασία του 1980.

Παραγωγή-Παρουσίαση: Θεόδωρος Λούστας

σχετικα ondemand