Πρωινή Παρέα Κατερίνα Σερέτη, Διονύσης Χατζημιχάλης
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου στο Πρώτο Πρόγραμμα | 21.03.23

Θετικά αποτιμά ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωση Δήμων Δημήτρης Παπαστεργίου τις τροπολογίες που εντάχθηκαν χθες βράδυ στο επίμαχο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων.

Οπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα, την εκπομπή “Πρωινή Παρέα¨, την Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη, “το νομοσχέδιο σε καμία περίπτωση δεν εισάγει την ιδιωτικοποίηση του νερού, παρ’ όλα αυτά στην πρώτη του ανάγνωση είχε κακές διατυπώσεις με αποτέλεσμα να δίνει το δικαίωμα σε κάποιους για δεύτερες και τρίτες αναγνώσεις. Μετά τη συνάντηση την περασμένη Δευτέρα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος ζητήσαμε αυτά τα σημεία να επαναδιατυπωθούν ώστε να μην αφήνουν κανένα τέτοιο περιθώριο ως προς την ιδιωτικοποίηση. Χθες βράδυ εντάχθηκαν αυτές οι επαναδιατυπώσεις στο νομοσχέδιο και στο Άρθρο 3 γίνεται ρητή αναφορά πως οι μόνοι πάροχοι νερού είναι δημοτικές και δημόσιες επιχειρήσεις.

Υπάρχουν βέβαια άλλα ζητήματα, προσθέτει, που πρέπει να μείνουμε για το κατά πόσο ο έλεγχος και η εποπτεία των επιχειρήσεων αυτών, που είμαστε σαφώς υπέρ, γίνεται από μια Ανεξάρτητη Αρχή ή από  το ίδιο το Υπουργείο. Η Ανεξάρτητη αυτή Αρχή δεν είναι μια νέα αλλά η Ανεξάρτητη Αρχή Ενέργειας και επειδή παραπέμπει σε ρύθμιση αγοράς, αυτό από μόνο του δικαιολογεί τις αντιδράσεις. Σε καμία περίπτωση, δηλώνει, δεν κινδυνεύουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις νερού, προβλέπονται όπου χρειάζεται συνενώσεις που όμως δεν θα γίνουν υποχρεωτικά και δεν θα κριθεί κάποια λόγω έλλειψης προσωπικού. Οποιος έλεγχος της διαχειριστικής τους ικανότητας θα γίνει, αφού πληρωθούν αυτές οι προϋποθέσεις.

Όλα αυτά ρυθμίστηκαν με τις νομοβελτιωτικές τροποποιήσεις που κατατέθηκαν χθες στη βουλή.”

σχετικα ondemand