Της Ψυχής μου το Χώμα Άγγελος Σταθόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Μιχάλης Κάσσης στην εκπομπή Της Ψυχής Μου Το Χώμα Επεισόδιο 1 | 28.06.2023

« Άγραφοι Νόμοι της Μάνης»

Την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Της Ψυχής μου το Χώμα» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Άγγελος Σταθόπουλος είναι καλεσμένος ο γλύπτης Μιχάλης Κάσσης με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου: «Γλωσσάρι και Άγραφοι Νόμοι της Μάνης».

Ο Μιχάλης Κάσσης σπούδασε γλυπτική, κεραμική, γυψοτεχνία και χαλκοχυτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Επί 25 χρόνια διεύθυνε τα εργαστήρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τ.Α.Π). Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις κι έχει στο ενεργητικό του δέκα προσωπικές εκθέσεις, ενώ έργα του υπάρχουν σε πολλές πλατείες πόλεων της χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό. Ο Μιχάλης Κάσσης δημιουργεί ζωή μέσα από την πέτρα, δίνει πνοή σε μορφές που αναδεικνύονται μέσα από την ίδια την εσωτερικότητά τους. Χρησιμοποιεί την ανθρώπινη μορφή ως μέσο επικοινωνίας, σε ένα παιχνίδι με τον κόσμο, με το υλικό του, με τον ίδιο τον πυρήνα του εκάστοτε θέματος που παρουσιάζει. Πρόκειται για έναν δημιουργό που έχει αφήσει το δικό του ιδιαίτερο στίγμα στη γλυπτική και μέσα από τη δουλειά του αναδύει αυθεντικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Έναν άνθρωπο του οποίου η πλούσια εμπειρία ζωής τον καθιστά ξεχωριστή προσωπικότητα.

σχετικα ondemand