Οι Έλληνες του Κόσμου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Έλληνες του κόσμου, Η Ελλάδα στη Δανία | 04.12.22

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου η Φωνή της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τις Ελληνικές Κοινότητες της Ομογένειας, παρουσίασε τον Έλληνα αρχαιολόγο που έγινε διεθνώς γνωστός για τον αγώνα που δίνει για την εύρεση και επαναπατρισμό κλεμμένων αρχαιοτήτων, δόκτορα Xρήστο Τσιρογιάννη, αναπληρωτή καθηγητή στο Μουσείο Αρχαίας Τέχνης του Πανεπιστημίου Ώρχους, στη Δανία.

Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στα  υπουργεία Πολιτισμού και Δικαιοσύνης, υπήρξε εθελοντής συνεργάτης του Τμήματος Τέχνης της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ήταν μέλος της Ελληνικής Ομάδας Εργασίας που επαναπάτρισε λεηλατημένες αρχαιότητες από το Μουσείο Getty, αλλά και από γκαλερί, ιδιωτικές συλλογές και δημοπρασίες.

Το 2013 έλαβε το ετήσιο Βραβείο «Award for Art Protection and Security from the Association for Research into Crimes against Art». Υπηρέτησε επίσης ως ερευνητής στο Scottish Center for Crime and Justice Research στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Έχει  διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στο διεθνές δίκτυο παράνομων αρχαιοτήτων.

Διατηρεί την τακτική στήλη, «Nekyia» στο The Journal of Art Crime, όπου έχει δημοσιεύσει πολλές περιπτώσεις παράνομων αρχαιοτήτων που δεν είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν.

σχετικα ondemand