Οι Έλληνες του Κόσμου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Έλληνες του κόσμου: Αναστάσιος Γραικός ( Η Ελλάδα στη Δανία) | 01.10.2023

O Αναστάσιος Γραικός εργάζεται στο Δανέζικο Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες/Danish Refugee Council, μία από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες 
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. 
Είναι διευθυντής του Επιχειρησιακού Οικονομικού τμήματος όπου μια ομάδα, 35 ατόμων με 22 διαφορετικές εθνικότητες, επιβλέπει 42 χώρες επί των οικονομικών. 
Έχει σπουδάσει Μηχανικός Περιβάλλοντος, με μεταπτυχιακά στο Μανατζμεντ, στην Εργασιακη Ψυχολογία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.
Μιλάει 5 γλώσσες!
Εγκαταστάθηκε πριν δύο περίπου χρόνια στην Κοπεγχάγη μετά από πορεία 14 χρόνων.
Εργάστηκε σε χώρες όπως Γαλλία, Τουρκία, Αιθιοπία, Ουγκάντα, Νότιο Σουδάν, Φιλιππίνες, Μπαγκλαντές, Λίβανο, Ουκρανία και φυσικά Ελλάδα, με οργανισμούς όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου, Διεθνής Αλληλεγγύη κλπ.
Οπως λέει ο ίδιος τον συναρπάζει να μπορεί να συνεισφέρει σε ανθρώπους που δεν γεννήθηκαν τόσο τυχεροί όσο ο ίδιος. Αυτό που έχει μάθει είναι πως άνθρωποι με πολυ λιγότερες ανέσεις είναι ευτυχισμένοι και ευγνώμονες για τη ζωή. 
Σέβεται τη διαφορετικότητα και ανεκτικότητα. 
Αυτό που τον έχει αλλάξει είναι ότι εκτιμά πολύ περισσότερο την ξεγνοιασιά και την ελευθερία, έχοντας ζήσει σε μέρη που αυτά δεν είναι δεδομένα.
Στην Κοπεγχάγη- Δανία τον κέρδισε η αμεσότητα των ανθρώπων και η οργάνωση του κράτους. Θα ήθελε να βοηθήσει και την Ελλάδα, εάν του δινόταν η ευκαιρία.
Εχει δύο υπέροχα παιδιά στον Καναδά, την Άννα και τον Νίκο, που επισκέπτεται 3 φορές τον χρόνο. Η τρέχουσα σύντροφός του είναι Ουκρανή, και έτσι ο πόλεμος τους έχει επηρεάσει άμεσα και τον ζούνε καθημερινά. 

σχετικα ondemand