Οι Έλληνες του Κόσμου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Έλληνες του κόσμου: Παναγιώτα Βασιλάκου-Φασέα (Μέρος 1ο) | 03.09.2023

Μέρος 1ο

Παναγιώτα Βασιλάκου-Φασέα
Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το δευτεροβάθμιο σχολείο.
Πήρε πτυχίο από το Κλασσικό Τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και εν συνεχεία ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης. Δημοσιεύσεις της υπάρχουν στο περιοδικό «Κέρνος» του Πανεπιστημίου της Λιέγης πάνω σε θέματα της ειδικότητάς της, ενώ έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις και σε αντίστοιχα συνέδρια.
Στην Ελλάδα, διορίστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια φιλόλογος και υπηρέτησε ως υποδιευθύντρια σε Γυμνάσιο του Περιστερίου.
Το 1991 αποσπάστηκε σε σχολείο μητρικής γλώσσας στο Oberhausen της Γερμανίας και κατόπιν στην Ουτρέχτη και στο Μπέργκεν της Ολλανδίας. Στην Ολλανδία δίδαξε Ελληνικά ως μητρική και ως ξένη γλώσσα στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Μπέργκεν. Επίσης, ίδρυσε τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για ενηλίκους.Το 1999 επελέγη στη θέση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙ (Ixelles). Το 2007-2008 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση του ίδιου σχολείου. Κατά τη διάρκεια της θητείας της συνέβαλε στην καθοδήγηση για την ίδρυση του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2008 επελέγη στη θέση της Διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Σχολείου Λουξεμβούργου Ι όπου υπηρέτησε ως το 2017. Υπήρξε εκπρόσωπος των Διευθυντών όλων των Ευρωπαϊκών σχολείων στο Ανώτατο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών σχολείων για πολλά χρόνια. Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Παιδείας του Λουξεμβούργου για την ίδρυση σχολείων Ευρωπαϊκής παιδείας στο Λουξεμβούργο και με το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας για την ίδρυση του σχολείου Ευρωπαϊκής παιδείας στο Στρασβούργο. Επιπλέον, οργάνωσε επιμορφώσεις για τους διδάσκοντες και διευθυντές των Ευρωπαϊκών σχολείων και των σχολείων του Λουξεμβούργου. Είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Φασέα και έχει 4 παιδιά και μία εγγονή.”

σχετικα ondemand