Οι Έλληνες του Κόσμου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Έλληνες του κόσμου | 10.12.2023

Οι ΠΗΞ ΛΟΥΞ είναι ένα ελληνικό cover band με βάση το Λουξεμβούργο. Ξεκίνησαν πρόβες το 2019 με στόχο να δώσουν μια συναυλία ελληνικής ροκ μουσικής, κυρίως με τραγούδια από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, βασισμένη στο όραμα του drummer του σχήματος, Κυριάκου Σιδηρόπουλου. Οι πρόβες διεκόπησαν αναγκαστικά την περίοδο του lockdown και του Covid, συνεχίστηκαν μετά από αυτό και επιτέλους στις 2 Δεκεμβρίου αυτού του έτους στο Niederanven έγινε η συναυλία, με την υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Λουξεμβούργου και του πολιστικού Συλλόγου “Μίτος”. 

Με αφορμή αυτήν τη συναυλία, τρία από τα πέντε μέλη του συγκροτήματος (οι Κυριάκος Σιδηρόπουλους, Χρήστος Λιούρης και Γιώργος Σατραβέλας -μιλώντας και για τους απόντες Αντώνη Παταριά και Αρτέμη Βογιατζή) ανατρέχουν στη μουσική διαδρομή του συγκροτήματος και μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις τους για μια σειρά από -μουσικά κυρίως- ζητήματα.

Η συζήτηση διανθίζεται με την ερμηνεία από τους ΠΗΞ ΛΟΥΞ γνωστών τραγουδιών στο studio, ζωντανά, με τη συνοδεία κιθάρας.

σχετικα ondemand