Οι Έλληνες του Κόσμου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Έλληνες του κόσμου, Η Ελλάδα στη Δανία | 07.08.22

Στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών της Φωνής της Ελλάδας«Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στη Δανία» με την αρχαιολόγο και πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας Ελίνα Σταματάτου, την Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 10.00 ώρα Ελλάδας, είναι φιλοξενούμενος ο μεταφραστής σκανδιναβικής λογοτεχνίας Σωτήρης Σουλιώτης.

Σωτήρης Σουλιώτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971, και μεγάλωσε στην Εύβοια. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Ελληνική Φιλολογία και Γλωσσολογία.
Το 1992 μέσω του προγράμματος Erasmus έλαβε υποτροφία για έναν χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στο τμήμα νεοελληνικής φιλολογίας, όπου παρακολούθησε μαθήματα δανικής γλώσσας και ελληνοδανικής και δανοελληνικής μετάφρασης.

Το 2001 εγκαταστάθηκε στη Δανία. Είναι μεταφραστής Σκανδιναβικής λογοτεχνίας και προωθεί την ελληνική λογοτεχνία και ποίηση με εκδηλώσεις που διοργανώνει στη Δανία. Μέλος της Ένωσης Συγγραφέων-Μεταφραστών Δανίας, καθώς και του Σώματος Επίλεκτων Μεταφραστών Διερμηνέων της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η σειρά εκπομπών «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στη Δανία» μεταδίδεται κάθε 1η Κυριακή του μήνα απευθείας από την Κοπεγχάγη.

σχετικα ondemand