Η Μικρή Θαλασσινή Νικολέττα Λιακοσταύρου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Μικρή Θαλασσινή | 02.06.2023

ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΓΡΑΦΑ vs’ ΑΙΟΛΙΚΩΝ – ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ
΄΄ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ”
Στις 25/5/2023, στην Καλαμιά Κοζάνης, οι κάτοικοι μαζεύτηκαν απ΄ όλα τα χωριά, ώστε να αναχαιτίσουν την έλευση των φωτοβολταϊκών στη γη τους.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι δυνάμεις καταστολής ανέβηκαν μέχρι τα βουνά και να ”συνετιστούν” οι άνθρωποι της περιοχής. Αποτέλεσμα, ξυλοδαρμοί χωρίς διάκριση, στις ”εσχατιές του Κόσμου”, όπως είναι τα βουνά και τέτοια μέρη.
Σήμερα Παρασκευή, έγινε το πρώτο δικαστήριο.

Επίσης, Αγράφων συνέχεια…
Αφού έγινε η εκδήλωση για τα Άγραφα στην Αθήνα (Λαμπηδόνα Βύρωνα, 27/5/2023), η οποία ήταν άκρως διαφωτιστική και είχε πολύ κόσμο, πλησιάσαμε έναν από τους νομικούς που ”τρέχουν” τα Άγραφα για τις ΑΠΕ, τον κ. Τρύφωνα Κόλλια.

Ο Τρύφωνας Κόλλιας έχει αναλάβει, επίσης και τη σημερινή πρώτη της δίκης για την άσκηση βίας κατά των πολιτών στην Καλαμιά, ενώ οι κινητοποιήσεις σε Εορδαία και Πτολεμαΐδα και για τον λιγνίτη, συν όλες οι άλλες πιθανές ”πράσινες επενδύσεις”, συνεχίζονται αμείωτα.
Μια Ελλάδα που κινείται, αγωνίζεται και μάλιστα σε μεγάλη κλίμακα και πανελλαδικά, αλλά ουδείς τη βλέπει.
Θα μιλήσουμε με τον νομικό Τρύφωνα Κόλλια για το νομικό πλαίσιο των Αγράφων και για τα σημερινά δικαστήρια στην Κοζάνη.

Υ.Γ.: SOS! H Μεγάλη Πανελλαδική Διαδήλωση στα Γιάννενα, στις 17/6/2023, εναντίον των εξορύξεων. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ-ΟΙ ΕΚΕΙ!

ΛΙΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: 1) Zvara – Villagers of Ioannina City, 2) Κοζάνη – Βαγγέλης Βέττας, 3) Listen Little Man – Larry Ratso, 4) Το νερό των πηγών – Γιάννης Λεκόπουλος

σχετικα ondemand