Η Μικρή Θαλασσινή Νικολέττα Λιακοσταύρου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Μικρή Θαλασσινή | 07.07.2023

Άλλη μια ανάβαση στα βουνά, μέχρι τη Σιάτιστα.
Την Πέμπτη 6/7/2023, συνέρχεται μεγάλη σύσκεψη στο Δημαρχείο Σιάτιστας, όπου ΚΑΙ εκεί, κάτοικοι, φορείς, σύλλογοι, επιτροπές αγώνα θα συναντηθούν, μετά και από το μεγάλο συλλαλητήριο στην πόλη της Κοζάνης, την βίαιη καταστολή που υπέστησαν οι κάτοικοι της Καλαμιάς, επειδή κινητοποιήθηκαν ειρηνικά, ώστε να ενημερωθούν για τη γη τους, την αναβληθείσα δίκη των Καλαμιωτών, τις επόμενες ημέρες, για τους ίδιους λόγους, θα συζητήσουν για την ”πράσινη λαίλαπα”, όπως χαρακτηρίζουν τα επερχόμενα εργοτάξια βαρειάς βιομηχανίας στην καρδιά της Φύσης, όπως είναι τα βουνά, τα ποτάμια, τα βοσκοτόπια, οι καλλιέργειες. Μιλήσαμε με τους κ.κ. Αθανάσιο Μπούρτσο και Μιχάλη Καραμπατζιά.
”Εφημεριδάκι”΅
”Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης στις 5.7.2023, το Δικαστήριο διατήρησε την προσωρινή διαταγή απαγόρευσης κάθε εργασίας εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών σταθμών της British Petroleum στην Καλαμιά Κοζάνης, μέχρι την τελική έκδοση απόφασης τους επόμενους μήνες.
Πρόκειται για ένα ακόμα, σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της τελικής νίκης των κατοίκων στον ωραίο αγώνα τους, εμψυχώνοντας έτσι και τους κατοίκους των γειτονικών οικισμών, που πλέον αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην τεράστια οικονομική ισχύ των εταιρειών που επιδιώκουν την μετατροπή της Κοζάνης σε ένα απέραντο φωτοβολταϊκό σταθμό!
Η αντικειμενική ενημέρωση, η αλληλεγγύη των κατοίκων και οι συντονισμένοι κοινωνικοί αγώνες τους, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες νομικές ενέργειες, μπορούν τελικά να νικήσουν την λογική «There Is No Alternative».
Συνεχίζουμε!”, σύμφωνα με την αναγγελία που έκανε ο νομικός για τα Άγραφα και την Καλαμιά Κοζάνης Τρύφωνας Κόλλιας.
Καλή Ακρόαση!

σχετικα ondemand