Η Μικρή Θαλασσινή Νικολέττα Λιακοσταύρου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Μικρή Θαλασσινή | 18.08.2023

ΚΑΖΑΡΜΑ (Καρδιτσιώτικα Άγραφα) – ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ – ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ – ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΝΔΟΣ

Εφημεριδάκι (πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών, άρθρα Τάσου Σαραντή): 1) Ομόφωνα ”ΟΧΙ” για αιολικά στα Γεράνεια για 30 χρόνια, 2) Πιέρια Όρη: Ματαίωση αιολικού πάρκου, 3) Αντιδράσεις για τα θηριώδη αιολικά στη Βόρεια Πίνδο, 4) «Η ΚΑΖΑΡΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΒΟΥΝΟ!»Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων της λίμνης Πλαστήρα η 4η Συνάντηση φίλων των Αγράφων.

Θα είναι αφιερωμένη στην υπεράσπιση της κορυφογραμμής Καζάρμα, Ζυγουρολίβαδο, Πυροφυλάκιο-Βουτσικάκι όπου έχουν φτάσει τα μαύρα μαντάτα, αφού ετοιμάζεται να ισοπεδωθεί για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες!! Οι υποσχέσεις ότι «δεν θα μπουν άλλες ανεμογεννήτριες στα πανέμορφα βουνά των Αγράφων» μένει κενό γράμμα καθώς εγκρίθηκε η εγκατάσταση εννέα ανεμογεννητριών στην πανέμορφη κορυφογραμμή πάνω από την Λίμνη Πλαστήρα, στα όρια του δήμου Αργιθέας και Μουζακίου.

Μας μιλάει ο Αποστόλης Διανέλλος Παντελής, συν/χος υγεινομικός του Νοσοκομείου Καρδίτσας και Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας, από το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων της Λίμνης Πλαστήρα, στην 4η Συνάντηση φίλων των Αγράφων. Γιατί, υπάρχει μια Ελλάδα που κινείται, αγωνίζεται, γιορτάζει και μάχεται για να μην υποβαθμισθεί ο τόπος, να μην υποθηκευθεί το μέλλον των επόμενων γενεών.

ΛΙΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: 1) Τα δέντρα – Αργύρης Λουλατζής, 2) Κοίτα ψηλά – Γιάννης Τσαραμανίδης, 3) Moje bukura – Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή, 4) Καράβα μου περήφανη – Στέργιος Βλαχογιάννης

σχετικα ondemand