Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O πρέσβης της Ελλάδας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, Δ. Παπανδρέου, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Καλεσμένος σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στη «Φωνή της Ελλάδας», ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, κ. Δημήτρης Παπανδρέου.

Μιλώντας στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πρώτη ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μπάνια Λούκα (6-12 Σεπτεμβρίου) που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τονίζοντας πως η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Όπως είπε, η πρώτη αυτή συμμετοχή της Ελλάδας στην συγκεκριμένη έκθεση, ήρθε ως συνέχεια μιας μεγάλης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, με την επιτυχημένη πρωτοβουλία ίδρυσης “Ελληνικών Εστιών” σε διάφορες πόλεις και Ιδρύματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, με στόχο την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως μέχρι στιγμής λειτουργούν έξι «Ελληνικές Εστίες», ενώ η έβδομη θα εγκαινιαστεί στις 7 Οκτωβρίου στην πόλη Βίσεγκραντ.

“Επιχειρούμε σε μια χώρα που δεν υπάρχει οργανωμένη ελληνική ομογένεια, ωστόσο, οι ντόπιοι αγαπούν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Η δίψα του κόσμου εδώ για ελληνικά γράμματα και ελληνικό πολιτισμό είναι πρωτοφανής”, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

σχετικα podcasts