Μυθιστόρημα Αντώνης Τζαβάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Κύκλος 1ος, επεισόδιο 5ο: Σταμάτης Κραουνάκης | 29.12.2022

«Είναι Κυριακή πρωί, χτυπάει η καμπάνα απέναντι, είμαι εκεί στη γωνία στο πιάνο και βρίσκω σε ένα παλιό μπλοκάκι έναν στίχο που είχα σημειώσει κάποιο καλοκαίρι στη Μύκονο, κοιτάζοντας έναν βράχο απέναντι στη θάλασσα: Πέλαγο να ζήσω δεν θα βρω / Σε ψυχή ψαριού κορμί γατίσιο».  

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, σε ένα χορταστικό «χειροποίητο» μυθιστόρημα που ηχογραφήθηκε στο σπίτι του, αφηγείται ιστορίες για τα τραγούδια του, ιστορίες από τη ζωή του αλλά και ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή εκεί έξω. 

Περιγράφει την πρώτη του συνάντηση με τη Λίνα Νικολακοπούλου πριν ακόμα γεννηθούν, μοιράζεται το πιο σημαντικό μάθημα που πήρε από τον Ανδρέα Βουτσινά, μιλάει για τη σύγκρουση, για την επανάσταση, για όσα τον βοηθούν να κοιμάται ήσυχος τις νύχτες και για όσα τον κάνουν να χάνει τον ύπνο του. 

Κατά τη διάρκεια της αφήγησης ακούγεται κι ένα απόσπασμα από το πρωτότυπο μουσικό θέμα που συνέγραψε ο συνθέτης για την παράσταση «Δεσποινίς Μαργαρίτα» που παρουσιάζεται στο θέατρο Άλμα. 

«Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και δημιουργοί απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της έμπνευσης, εξιστορούν στον Αντώνη Τζαβάρα και σε όλους εμάς το μυθιστόρημα της ζωής τους. Αφηγούνται ιστορίες, θυμούνται προσωπικές στιγμές που τους καθόρισαν και μοιράζονται τις σκέψεις τους σε πρώτο πρόσωπο και με δικά τους λόγια. 

Kάθε εβδομάδα αποκλειστικά στο ERTecho και ένα νέο επεισόδιο!