Μυθιστόρημα Αντώνης Τζαβάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Κύκλος 2ος, επεισόδιο 3ο: Μίνως Μάτσας | 09.11.2023 

Το όνομά του είναι -κυριολεκτικά- το μεγαλύτερο brand name της ελληνικής δισκογραφίας. Μεγάλωσε ανάμεσα σε κονσόλες και μπομπίνες, γοητεύτηκε από τον θαυμαστό μικρόκοσμο των στούντιο και τις τεράστιες αίθουσες του εργοστασίου παραγωγής δίσκων βινυλίου, αλλά από πολύ νωρίς διεκδίκησε το δικαίωμα να παρεκκλίνει από τον δρόμο της οικογενειακής του παράδοσης και να υπηρετήσει τη μουσική ως δημιουργός, όχι ως παραγωγός ή τεχνοκράτης. 

Έκτοτε, ο Μίνως Μάτσας αφήνει το προσωπικό του αποτύπωμα στην ελληνική δισκογραφία. Οι τρυφερές του μελωδίες γίνονται τραγούδια, ντύνουν σειρές και ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, συνοδεύουν προσωπικές και συλλογικές στιγμές. 

Στο Μυθιστόρημά του αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια είναι η μουσική, αλλά μέσα από τις σελίδες του ξεπηδούν δεκάδες απίθανοι χαρακτήρες: μυθικές μορφές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού οι οποίοι ενίοτε τυγχάνει να είναι και οικογενειακοί φίλοι, τιτάνες και γίγαντες που παρευρίσκονται ως καλεσμένοι στο Κυριακάτικο τραπέζι στο πατρικό, δάσκαλοι μουσικής που κόβουν στις εξετάσεις τους τον Φίλιπ Γκλας, δημοσιογράφοι που βιάζονται να κρίνουν, πολιτικοί που ξέρουν ότι θα κριθούν. Ο Μίνως Μάτσας αφηγείται τις περιπέτειές τους με χιούμορ και ευστροφία αλλά και με ενσυναίσθηση και με την αθωότητα που έχει επιλέξει ως πυρήνα της σκέψης, της δημιουργίας και του έργου του. 


«Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και δημιουργοί απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της έμπνευσης, εξιστορούν στον Αντώνη Τζαβάρα και σε όλους εμάς το μυθιστόρημα της ζωής τους. Αφηγούνται ιστορίες, θυμούνται προσωπικές στιγμές που τους καθόρισαν και μοιράζονται τις σκέψεις τους σε πρώτο πρόσωπο και με δικά τους λόγια.

σχετικα podcasts