Μυθιστόρημα Αντώνης Τζαβάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Κύκλος 1ος, επεισόδιο 15ο: Γεράσιμος Ανδρεάτος | 18.05.2023 

Πήρε το πρώτο του μπουζούκι πριν τελειώσει το Δημοτικό, αλλά δεν επιτρεπόταν να το αγγίξει. Όταν το έφερε ο πατέρας του στο σπίτι ήταν Μεγάλη Εβδομάδα και η μητέρα του δεν τον άφησε να το πάρει στα χέρια του, για λόγους κατάνυξης. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ανοίγει τη θήκη του, να το θαυμάζει και να το μυρίζει. Αυτή η μυρωδιά, του βερνικιού και της κόλλας, τον συγκινεί και τον συνεπαίρνει ακόμα. 

Έπαιξε για πρώτη φορά το μπουζούκι του επ’ αμοιβή όταν τον κάλεσε στο πάλκο ο Πάνος Κατσιμίχας, που τότε ακόμα τραγουδούσε λαϊκά, σε ένα μαγαζί στην Τερψιθέα. 

Το ίδιο καλοκαίρι διέσχισε τη μισή Ευρώπη με το Magic Bus για να πιάσει δουλειά στο Άμστερνταμ, σε ένα νυχτερινό μαγαζί για ομογενείς. Και πριν το καταλάβει, βρέθηκε στο Χάραμα με τη Γαλάνη, την Τσαλιγοπούλου και τον Αλκίνοο και στο ξεκίνημα μιας διαδρομής που συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα. 

Το Μυθιστόρημα του Γεράσιμου Ανδρεάτου είναι οικείο και απρόβλεπτο, ειλικρινές κι ευφρόσυνο, ανατρεπτικό και με ηθικό δίδαγμα. Όπως όλα τα γνήσια λαϊκά μυθιστορήματα, δηλαδή. 

«Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και δημιουργοί απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της έμπνευσης, εξιστορούν στον Αντώνη Τζαβάρα και σε όλους εμάς το μυθιστόρημα της ζωής τους. Αφηγούνται ιστορίες, θυμούνται προσωπικές στιγμές που τους καθόρισαν και μοιράζονται τις σκέψεις τους σε πρώτο πρόσωπο και με δικά τους λόγια. 

σχετικα podcasts