Μυθιστόρημα Αντώνης Τζαβάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Κύκλος 2ος, επεισόδιο 6ο: Ισίδωρος Ζουργός | 30.11.2023

Είναι ένας από τους πιο συνεπείς και πιο καταξιωμένους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες. Τα μυθιστορήματά του συγκινούν και συνεπαίρνουν τους αναγνώστες. Τους ταξιδεύουν σε τόπους, εποχές και εσωτερικά τοπία σμιλεμένα με φροντίδα, με οξυδέρκεια και με ένα απαράμιλλο συγγραφικό ύφος.  

Στο ηχητικό του «Μυθιστόρημα», ο Ισίδωρος Ζουργός εξομολογείται ότι είχε πάρει τις αποφάσεις του γι’ αυτό το ύφος από το πρώτο του κιόλας βιβλίο – είχε προσδιορίσει από πολύ νωρίς το αποτύπωμα που ήθελε να αφήσει στα ελληνικά γράμματα. Μιλάει, επίσης, για τη Θεσσαλονίκη των παιδικών του χρόνων και για τη Θεσσαλονίκη του σήμερα, αλλά και για όσα έμαθε και όσα επεδίωξε να διδάξει ως δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία για περισσότερα από τριάντα χρόνια. 

Μας αφήνει να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στη συγγραφική του ρουτίνα, μας συστήνει το νέο του μυθιστόρημα, τις συναρπαστικές «Παλιές και Νέες Χώρες», προσδιορίζει με αρκετή ακρίβεια το πότε απεμπολήσαμε την ομορφιά από τον κύκλο των βασικών μας επιδιώξεων και δίνει τη δική του απάντηση στο τι, τελικά, έχει σημασία στη ζωή.


«Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και δημιουργοί απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της έμπνευσης, εξιστορούν στον Αντώνη Τζαβάρα και σε όλους εμάς το μυθιστόρημα της ζωής τους. Αφηγούνται ιστορίες, θυμούνται προσωπικές στιγμές που τους καθόρισαν και μοιράζονται τις σκέψεις τους σε πρώτο πρόσωπο και με δικά τους λόγια.

σχετικα podcasts