Μυθιστόρημα Αντώνης Τζαβάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Κύκλος 1ος, επεισόδιο 11ο: Γιώργος Χατζηπιερής | 30.03.2023

Είναι, ίσως, ο πιο επιτυχημένος τραγουδοποιός στο παιδικό τραγούδι. Το Ελεφαντάκι, το Βουνό, ο Παγωτατζής, ο Ασπροδόντης Καρχαρίας και όλα τα υπέροχα μουσικά παραμύθια του Τεμπέλη Δράκου έχουν συνολικά περισσότερα από 200.000.000 views στο YouTube. Κυρίως, όμως, έχουν τραγουδηθεί από τις σημαντικότερες φωνές κι έχουν αγαπηθεί από το σημαντικότερο ακροατήριο – είναι τραγούδια που έχουν σμιλέψει τη φαντασία, τα όνειρα και τον ψυχισμό των παιδιών που ενηλικιώνονται σήμερα και όσων θα ενηλικιωθούν στο εξής για να αποτελέσουν την επόμενη γενιά.  

Ο Γιώργος Χατζηπιερής γεννήθηκε στην ειδυλλιακή Ακανθού της Αμμοχώστου και μεγάλωσε μέσα στη Φύση και ανάμεσα σε καλούς και άξιους ανθρώπους που νοιάζονταν ο ένας για τον άλλο. Το μυθιστόρημα της δικής του παιδικής ηλικίας διακόπηκε βίαια από την Τουρκική εισβολή, γεγονός που δημιούργησε μέσα του «έναν τεράστιο γκρεμό» τον οποίο ακόμα προσπαθεί να γεφυρώσει. 

Άρχισε να γράφει παιδικά τραγούδια όταν γεννήθηκε η πρώτη του κόρη και δεν σταμάτησε ποτέ να εμπλουτίζει το μαγικό μουσικό του σύμπαν με πλάσματα, τόπους και ιστορίες που απευθύνονται με αμεσότητα και αγνότητα στις ψυχές των μικρών και των μεγαλύτερων παιδιών. 

Στο νέο Podcast στο Δεύτερο εξηγεί πώς γράφεται ένα ποιοτικό παιδικό τραγούδι, θυμάται τη μέρα που ζήλεψε τα τραγούδια του και αφήνει ένα συγκινητικό spoiler για το οριστικό τέλος του Τεμπέλη Δράκου. 

«Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και δημιουργοί απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της έμπνευσης, εξιστορούν στον Αντώνη Τζαβάρα και σε όλους εμάς το μυθιστόρημα της ζωής τους. Αφηγούνται ιστορίες, θυμούνται προσωπικές στιγμές που τους καθόρισαν και μοιράζονται τις σκέψεις τους σε πρώτο πρόσωπο και με δικά τους λόγια. 

Kάθε εβδομάδα αποκλειστικά στο ERTecho και ένα νέο επεισόδιο!

σχετικα podcasts