Μυθιστόρημα Αντώνης Τζαβάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Κύκλος 2ος, επεισόδιο 4ο: Αργύρης Ξάφης | 16.11.2023 

Μπήκε στο θέατρο το 1997 με μια αιχμηρή παράσταση, το «Shopping and Fucking». Πέρασε τα πρώτα του χρόνια ως επαγγελματίας ηθοποιός στα χαρακώματα του Θεάτρου Αμόρε και στην πραγματικότητα δεν εγκατέλειψε ποτέ την πρώτη γραμμή, αγωνιζόμενος, μάλιστα, σε όλα τα πιθανά και απίθανα μέτωπα. 

Ο Αργύρης Ξάφης έχει βραβευτεί για τις ερμηνείες του στο θέατρο και στον κινηματογράφο, μας έχει χαρίσει ενδιαφέρουσες σκηνοθεσίες, έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις διεκδικήσεις του καλλιτεχνικού κλάδου, από το MeToo μέχρι την αξιολόγηση των πτυχίων για τις παραστατικές τέχνες, ενώ εδώ και κάποιους μήνες έχει αναλάβει μαζί με την Ιώ Βουλγαράκη την καλλιτεχνική διεύθυνση του ιστορικού θεάτρου «Θησείον». Παράλληλα, διδάσκει υποκριτική και παρακολουθεί ενεργά την εξέλιξη της ψηφιακής κουλτούρας (ενίοτε παρεμβαίνει κιόλας στη διαμόρφωσή της).

Το «Μυθιστόρημά» του δύσκολα ίσως θα γινόταν ταινία, αλλά πολύ εύκολα θα γινόταν πολλές ταινίες, αφού περιέχει ένα τουλάχιστον συγκινητικό υπαρξιακό inception που βίωσε μια νύχτα ως θεατής σε μια θεατρική παράσταση, ένα αστυνομικό θρίλερ που εκτυλίχθηκε γύρω από τον πολύτιμο Σταυρό του Χορν, ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για το bitcoin και την πολυεπίπεδη αξία του και δύο πολιτικά δράματα (έχει βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο, υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, με δύο Έλληνες πρωθυπουργούς – έναν εν ενεργεία κι έναν εκκολαπτόμενο).


«Μυθιστόρημα», με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και δημιουργοί απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της έμπνευσης, εξιστορούν στον Αντώνη Τζαβάρα και σε όλους εμάς το μυθιστόρημα της ζωής τους. Αφηγούνται ιστορίες, θυμούνται προσωπικές στιγμές που τους καθόρισαν και μοιράζονται τις σκέψεις τους σε πρώτο πρόσωπο και με δικά τους λόγια.

σχετικα podcasts